Fire generasjoner i sving ved Ekra Gartneri

Ingen kan ligge på latsiden når 30 000 julestjerner og hundrevis av kranser skal ut før jul.

- Annonse -

-Hvor mange julekranser jeg har pyntet….nå i desember mener du….? Hva….totalt…?! Oj, da må jeg nesten begynne å regne litt…

Det er onsdag formiddag og Aslaug Bredeli (89) er i full sving med å pynte julekranser ved en disk i gartneriets veksthusanlegg. Innimellom arbeidet passer den spreke 89-åringen imidlertid på å sette av god tid til å prate med folk som er innom.

-Det er viktig å ta vare på kundene vet du. Mange har vært trofaste kunder av Ekra gartneri i flere tiår, forklarer Aslaug med et smil.

TRAVEL FØRJULSTID: Aslaug Bredeli (89) kom til Ekra i 1953. Selv om gartneriet i dag drives av sønn og barnebarn er hun fortsatt med i produksjonen nå oppunder jul. 89-åringen synes det er kjekt å prate med folk som er innom.

Selv kom Aslaug til Ekra eller «Ekren» som gården egentlig heter i 1953. Den da 24 år gamle Aslaug var da ferdig med utdannelsen ved Staup Hagebruksskole og hadde giftet seg med Hjørvard Bredeli, sønn av Magnus Bredeli.

Det var Magnus Bredeli som tidlig på 40-tallet kjøpte gården. Han var lærer ved Skjetlein jordbruksskole og satte etter noen år opp de første drivhusene hvor det ble dyrket tomater og agurk.

Aslaug og ektemannen Hjørvard tok etterhvert over driften av gården og drev gartneriet videre med produksjon og salg av blomster. På 70-tallet ble parets sønn Magnus ,som forøvrig var oppkalt etter sin bestefar, med i driften.

I 2000 brant hele veksthusanlegget ved gartneriet ned til grunnen. Året etter stod imidlertid et nytt veksthusanlegg klart. Da ble også Magnus Bredeli sin sønn Amund Bredeli med i driften. Far og sønn Bredeli eier i dag 50% hver av Ekra gartneri og Hagesenter AS.

JULEKRANSER: Aslaug Bredeli har med sitt håndverk vært med å pyntet opp i tusenvis av trønderske julehjem.

-30 000! Det må bli nærmere 30 000 julekranser.

Aslaug har fått regnet litt og funnet ut at hun opp gjennom årene har vært med å pynte opp i ganske mange trønderske julehjem.

Men selv om tiden går er det allikevel visse ting som består.

-Når det gjelder hvordan vi pynter til jul så skifter trendene omtrent fra år til år. Når det gjelder julekransen derimot, så har den forandret seg lite. For mange handler det nok om tradisjoner.

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ