- Annonse -

«Fillerya» – et treffsted på tvers av generasjoner

Breakdance, bondemarked, kino og kafé. Det ble et innholdsrikt 2017 for den nye bygdakaféen på Rye.

- Annonse -

-«Fillerya» er et familierettet lavterskeltilbud hvor vi annenhver måned steller i stand forskjellige aktiviteter. Kafeen skal være en arena der folk på bygda kan treffes på tvers av generasjoner.

Mari Bremnes Ese er en av flere ildsjeler på Byneset som i fjor var med å dra i gang det nye tilbudet på Rye. Hun er godt fornøyd med fjorårets oppslutning.

-Vi fikk en «flying start» med åpningshelgen vår i slutten av august hvor vi arrangerte både «Bynesbondens Marked» og kinohelg. På lørdagen hadde vi faktisk hele 120 kinobesøkende. Kjempeartig.

INGEN GENERASJONSKLØFT PÅ RYE: «Fillerya» bygdakafé skal være en arena der folk på bygda kan treffes på tvers av generasjoner.

Selv om bygdakafeén holder til i Rye kapell er det ikke menigheten som står bak forklarer Bremnes Ese.

-Byneset menighet er én av flere bidragsytere som har gjort tiltaket mulig. I tillegg til støtte fra menigheten får vi også midler fra Trondheim kommune, Byneset Felleslegat for helse og omsorg og frifond.no. Alle som stiller opp er frivillige her på bygda.

Og listen over de som ønsker å bidra blir stadig lenger.

-Utover et styre som står for det rent formelle, drives «Fillerya» og alle aktivitetene av frivillige ildsjeler. Målet fra starten av har vært å gi hele bygda eierskap til bygdakaféen slik at den som vil kan ta initiativet til å arrangere aktiviteter. Det har allerede kommet inn forslag om bandøvelser, sykvelder, slaktekurs og gamingkvelder. Hva vi får til i 2018 blir spennende å se.

Bremnes Ese forteller at man i 2018 vil fortsette med kinokvelder.

-«Bygdakinoen» har vært veldig populær og noe mange har satt stor pris på. For kun 20 kroner får barn og unge både kinobillett og popcorn.

HER finner du mer informasjon om «FILLERYA»

 

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: