-0.3 C
Trondheim
fredag, januar 21, 2022
- Annonse -

Vil bygge 12 meter høyt verkstedbygg på Klett

Men planene møter motstand.

- Annonse -

Det er firmaet Johs. J. Sylteren AS som nå ønsker å bygge et verksted for lastebiler og anleggsmaskiner på tomta ved siden av samfunnshuset og idrettsanlegget på Klett. Verksted skal benyttes av firmaet Pon Equipment AS.

Johs. J. Sylteren AS har siden 2003 brukt området som riggstasjon. I tillegg har tomta blitt brukt til mellomlagring av utstyr og materiell, samt service på anleggsmateriell.

Bebyggelsen på tomta består i dag kun av noen brakker og den gamle bensinstasjonsbygningen. Denne er nå planlagt revet og erstattet av et 12 meter høyt verkstedbygg. 4,5 meter høyere enn det reguleringsplanen åpner for.

I den forbindelse har arkitektkontoret Pir II på vegne av Johs. J. Sylteren AS, søkt om dispensasjon fra flere punkter i gjeldende reguleringsplan. Dette har gått på byggehøyde, støydempende tiltak og antall parkeringsplasser.

Byggesakskontoret vedtok forrige uke å gi dispensasjon på byggehøyde og på bygging av støyvoll så lenge denne erstattes av en trekkerekke. Søknaden om å få redusere antall parkeringsplasser ble imidlertid avslått.

TRAFIKKFARLIG: Et nytt verksted for store anleggsmaskiner vil ligge rett ved siden av idrettsanlegget på Klett. -Vil skape trafikkfarlige situasjoner for skoleelever som bruker anlegget på dagtid, mener leder i Leinstrand IL Johanne Storler. (Foto: Paul Rene Jørgensen – RO1 dronelisens NO.RPAS.2285)

Stor motstand

Men planene møter motstand blant mange.

«Prosjektet vil ikke være en berikelse for Klett men derimot være nok et stygt sår i et område som har vært en byggeplass i 15 år. «, heter det i en av merknadene inn til Byggesakskontoret.

Andre mener hensynet til idrett, kultur og samfunnsliv må veie tyngst, og at det å bygge et verksted for store anleggsmaskiner rett ved siden av bygdas idrettsplass vil ha mange negative konsekvenser.

En av de som har reagert på planene er leder i Leinstrand IL Johanne Storler.

-Idrettsanlegget på Klett benyttes ofte på dagtid av elever ved Nypvang skole. Et verksted for lastebiler og store anleggsmaskiner på nabotomta vil kunne skape farlige trafikksituasjoner for barn som beveger seg i området.

Storler påpeker også at et verkstedbygg med tilhørende tungtrafikk vil skape mye støy og støv i området.

SKEPTISK TIL NY NABO: Leder i Leinstrand IL Johanne Storler er bekymret for hva et nytt verkstedbygg på nabotomta vil si for trafikksikkerheten i området.

Vil være postivt

Pir II skriver imidlertid på vegne av tiltakshaver at etableringen av Pon Equipment som næringsaktør vil kunne bli en berikelse for Klett som lokalsamfunn og at annen næring vil kunne dra nytte av at det etableres en ny virksomhet i området.

Videre påpekes det at virksomheten er opptatt av estetikk, orden og ryddighet og at man sammen med grunneier vil sørge for at eiendommen oppleves attraktiv for omgivelsene.

Daglig leder i Johs. J. Syltern AS Øystein Sylteren sier i en SMS til Bydelsnytt at han har vært på reise og ikke hatt anledning til å lese vedtaket fra Byggesakskontoret. Han kan dermed ikke kommentere de forskjellige merknadene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ