-Nå må folk på Tiller stille opp for idrettslaget sitt

To uker før årsmøtet sliter Tiller IL med å skaffe nok folk til styret. -Situasjonen er prekær, forteller nestleder Magnar Granhaug

- Annonse -

Med sine rundt 1000 medlemmer ligger Tiller IL i dag langt oppe på listen over byens største idrettslag. Av de seks idrettsgrenene er det størst oppslutning om fotball og håndball.

-Når det gjelder de forskjellige særidrettene har det som regel løst seg når man har trengt frivillige, selv om man også her har hatt visse utfordringer. Den største utfordringen er uten tvil å få folk til hovedlaget og hovedstyret.

Nestlederen mener det er flere årsaker til dette.

-Det er gjerne slik at foreldre først og fremt engasjerer seg i egne barns aktiviteter, noe som jo er helt naturlig. Når barna senere eventuelt forsvinner til andre idrettslag eller slutter helt, detter også foreldrene av. I det største avdelingene står det som regel nye koster klar. Det samme gjelder ikke for hovedlaget.

ETTERLYSER ILDSJELER: To uker før årsmøtet sliter Tiller IL med å finne frivillige til hovedstyret. -En prekær situasjon, sier nestleder Magnar Granhaug.

Granhaug tror imidlertid den største utfordringen ligger i at mange i bydelen har sine røtter helt andre steder enn på Tiller.

-Mesteparten av bebyggelsen her på Tiller er av nyere dato. Det gjør at mange av de som i dag bor her ikke har noe forhold til idrettslaget. Vi mangler rett og slett disse «gamlekara» som møtes på klubbhusene rundt omkring for en kopp kaffe og en prat om hva som må gjøres i idrettslaget. Her ligger det en utrolig stor ressurs for mange idrettslag.

Granhaug forteller at det som mange før kviet seg for når det gjaldt styreverv, nå er satt bort til eksterne

-Vi har en kasserer, men ellers så er alt av regnskap og økonomi satt bort til andre. Som styremedlem trenger man ikke tenke på dette i det hele tatt

AKTIV FAMILIE I IVAR REITENS VEG: Cathrine Larsen (41) har en lang karriere i norsk toppfotball bak seg. I dag trener hun aldersbestemte lag på Tiller. Her sammen med Frode Øyangen (41) og barna Andrea og Markus.

Viktig for oppvekstmiljøet

I Ivar Reitens veg bor Cathrine Larsen (41) og Frode Øyangen (41).  Sammen har de tre barn som alle er aktive i hver sine idretter. Mens Markus (7) og William (9) går på ishockey og fotball trives Andrea (12) best på håndballbanen.

-Et velfungerende idrettslag med et bredt aktivitetstilbud har utrolig mye å si, ikke bare for barns oppvekstvilkår, men for hele bomiljøet i bydelen. Dessverre tror jeg ikke alle er klar over hvor viktig rollen til Tiller IL egentlig er, forteller mamma Cathrine.

41-åringen som kan se tilbake på en lang karriere i norsk toppfotball, la for et par år siden egne fotballsko på hylla. I dag er hun trener for aldersbestemte fotballlag på Tiller.

-Det å kunne være med på å gi barn og unge på Tiller et positivt aktivitetstilbud er den desidert viktigste drivkraften for meg personlig. Om noen av de jeg trener senere skulle vise seg å ha et såpass stort talent at vi kan sende de ned bakken til Rosenborg så er det kun å regne som en bonus.

Cathrine brenner også for at alle barn, uansett økonomi, skal få muligheten til å delta i organisert idrett

-Dessverre er det flere på Tiller som rett og slett ikke har råd til å la ungene være med i noe idrettslag.

IDRETTSLAGET VIKTIG FOR OPPVEKSTMILJØET: Tone-Marie (38) er født og oppvokst på Tiller og har vært med i idrettslaget siden hun var liten Her sammen med barna Dorotea (12) og Teodor (10)

Samhold og vennskap

I Starrmyra bor Tone-Marie Eidem (38) sammen med Torbjørn Sletvold (45) og deres to barn, Teodor (10) og Dorotea (12). Bortsett fra pappa i huset som kun kan titulere seg seg som «supporter», er også dette en aktiv idrettsfamilie.

Tone-Marie er født og oppvokst på Tiller og har vært medlem av idrettslaget siden barndommen av. Hun spilte håndball frem til 14-15 års alderen og fotball frem til hun var 23 år. De senere årene har hun vært både trener og fotballdommer for aldersbestemte lag.

I dag er imidlertid Tone-Marie trener for datterens håndballag. Hun forteller at familien stortrives på Tiller.

-Tiller er en flott plass å bo og vokse opp på. Her har vi det meste vi trenger og med kort vei til skole, venner og fritidsaktiviteter. Vi har flere fine turområder og nå har vi også fått en flott familiepark ved Movollen. Parken har blitt en fin samlingsplass for folk i bydelen.

Også Tone-Marie understreker hvor viktig idrettslaget er for oppvekstmiljø på Tiller.

-Tiller IL gjør en utrolig viktig jobb i å samle barn på tvers av skoletilhørighet, etnisitet og bakgrunn. Idretten er også med på å gi barn og unge en mestringsfølelse og en følelse av å bli sett. For at idrettslaget skal kunne fortsette å gi barn og unge et godt tilbud er vi helt avhengige av frivillige.

VIKTIG MED FLERE FRIVILLIGE – Det blir for enkelt å si at man ikke har tid. Om man vil får man det til, mener Hilde Merete Vinjevoll. Her sammen med barna Natalie og Mathias.

Avhengig av ildsjeler

I Ingeberg Oftstads veg bor Hilde Merete Vinjevoll (43) sammen med mannen Ole Petter (42) og barna Natalie (11), Mathias (14) og Sondre (16).

Pappa Ole-Petter har tidligere drevet med både fotball, langrenn og sykling. I dag er han fotballtrener for G14 og lagleder for G19. Mamma Hilde Merete har tidligere spilt håndball og er i da lagleder i håndball for J11.

Sondre og Mathias spiller fotball i tillegg til å være kretsdommer og klubbdommer. Natalie spilte fotball tidligere, men er nå med i håndballavdelingen.

Den aktive familien flyttet fra Byåsen til Tiller i 2003 og har vært med i idrettslaget siden den gang.

-Tiller er et flott sted å bo med kort avstand til det meste. Vi mangler imidlertid en flerbrukshall og et felles klubbhus. Tiller IL er utrolig viktig for miljøet i bydelen og det er med på å skape samhold også hos oss voksne, forteller mamma Hilde Merete.

Hun håper flere foreldre vil engasjere seg i idrettslaget.

-Det blir for enkelt å si at man ikke har tid. Om man vil, så får man det til. Om barna våre skal fortsette med idrett og ha et godt oppvekstmiljø er vi avhengige av at flere engasjerer seg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ