15 C
Trondheim
tirsdag, mai 11, 2021
- Annonse -spot_img

Suksess for klesbyttedag på bydelshuset

Beboere i Sjetnemarka kjente sin besøkelsestid da elever ved Sjetne ungdomsskole arrangerte miljø- og klesbyttedag på bydelshuset. 

- Annonse -

Torsdagens arrangement var et samarbeidsprosjekt mellom elever ved Sjetne ungdomsskole, Sjetne Frivilligsentral og Naturvernforbundets klesbyttedag.

Tanken bak det hele var at folk kunne ta med klær man ikke lenger brukte for så å bytte dette i noe annet.

Og etter pågangen å bedømme var det mange i Sjetnemarka som hadde ryddet i skuffer og skap. Daglig leder ved Sjetne Frivilligsentral Siri Kvande var storfornøyd med oppmøtet.

-Dette gikk over all forventning! I løpet av få timer ble det foretatt hele 429 byttehandler. I tillegg samlet elevene inn 3500 kroner som vil gå til Røde Kors. Dette er helt klart noe vi vil være med på flere ganger.

BLID KJØKKENGJENG: Elvene solgte pizzasnurrer og smoothie til inntekt for Røde Kors. F.v.: Pernille Lyngstad, Stina Horven-Håpnes og Sara Derås Erkismoen. Bak.: Hanne By

Valgfag

Fornøyd var også avdelingsleder Gerd Kristin Arnesen ved Sjetne Ungdomsskole.

-Utrolig flott at såpass mange var innom og byttet klær iløpet av de timene vi holdt på. Dette er noe elevene har jobbet med lenge og som virkelig har engasjert de.

Selv om det var første gang en slik miljødag ble arrangert så var det på ingen måte første gang elevene har gjort noe for eget nærmiljø

-I valgfaget “Innsats for andre” så har elvene prøvd å kartlegge hvilke udekkede behov som finnes i bydelen og hvor man kan gjøre en innsats -nettopp for andre. Særlig de eldre har satt stor pris på det elevene har gjort.

BARNEKLÆR: Det ble foretatt 429 byttehandler i løpet av miljødagen. Disse tre jentene hadde laget i stand en egen avdeling med barneklær. F.v: Tuva Tvervåg, Therese Skogli og MAdelen Lien.

ENGASJERTE ELEVER: Disse gutta har valgfaget “Innsats for andre” og synes det er flott å kunne hjelpe folk i nærmiljøet. F.v: Henri Phan, Amund Rohne Holder, Romendeep Singh, Khalil Deek og Thomas Haugen.

SOLGTE FOR RØDE KORS: Hjemmelagede pizzasnurrer og nystekte vafler fikk bein å gå på under miljødagen.Foran f.v.: Kristiane Harbak Solemsli, Kristine Bøkseth, Celine Dreier Løhre. Bak f.v.: Grete Helgemoe, Eira Fjølstad Arntzen og Amina Drazkowski.

FORTALTE OM SINE VALGFAG: Under miljødagen benyttet elevene muligheten til å fortelle om sine respektive valgfag. Disse jentene har valgt Design og redesign. F.v.: Hedda Hanger Kildahl, Silje Snøfugl og Julie Winum-Hanssen.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img

LES OGSÅ

ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;