0.4 C
Trondheim
søndag, april 11, 2021
- Annonse -spot_img

For dyrt for kommunen å leie halltid i Kolstad Arena

Fylkeskommunen forlanger betydelig høyere leiepris enn det en samarbeidsavtale fra 2017 åpner for.

- Annonse -

Med en kostnadsramme på 1,1 milliarder er nye Heimdal vgs på Saupstad det største byggeprosjektet i Trøndelag fylkeskommunes historie.

I forbindelse med den nye skolen bygges det også en flerbrukshall med 3 hallflater og en tilskuerkapasitet på 2500. Hallen har fått navnet “Kolstad Arena” og skal eies og driftes av et heleid fylkeskommunalt aksjeselskap.

Driften og det daglige tilsynet er satt bort til Kolstad IL Håndball som blir kompensert med 1,7 millioner kroner i lavere baneleie. Fylkeskommunen vil selv ha ansvaret for vedlikeholdet og byggteknisk drift.

Leiepris

Etter planen skal fylkeskommunen leie 2 hallflater på dagtid. For dette skal fylkeskommunen betale eget selskap, Kolstad Arena AS, 8 millioner kroner per år.

Kolstad Håndball skal leie all ledig tid i de 3 hallflatene for 3 millioner kroner i året. Med redusert leie vil klubben betale 1,3 millioner kroner per år.

NY STORSTUE: Enn så lenge er det anleggsmaskinene som dominerer foran den nye idrettshallen Kolstad Arena.

Kolstad Håndball vil ha disposisjonsrett til alle hallflater i den tiden disse ikke benyttes av fylkeskommunen. Klubben har videre rett til å leie ut ledig halltid til kommunen og andre idrettslag.

For Trondheim kommunes vedkommende har det vært ønskelig å leie timer i perioden september – april. For sesongen 2018/19 har imidlertid kommunen kun fått tildelt 1674 timer, mange på tildels ugunstige tidspunkt.

Avtale

På bakgrunn av gjeldende timesatser må kommunen i snitt betale 441 kroner per time. Denne summen er imidlertid betydelig høyere enn det en samarbeidsavtale inngått i 2017 mellom fylkeskommunen og Trondheim kommune åpner for.

Her heter det at Trondheim kommune og fylkeskommunen gjensidig skal betale 250 kroner per time for leie av en fullverdig idrettshall.

På bakgrunn av dette anbefaler rådmannen at kommunen ikke leier tid i hallen. Idrettsrådet i Trondheim støtter anbefalingen og sier at kommunen burde gies anledning til å leie all tilgjengelig tid på kveldstid og helg på lik linje med andre fylkeskommunale haller.

Dette for at den offentlige finansierte hallkapasiteten på en rettferdig måte skal bli fordelt mellom hallidrettene i Trondheim.

Saken skal opp i formannskapet tirsdag neste uke.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
- Annonse -
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;