I helgen inntar tusenvis av barn Festningsparken

Klart for barnefestivalen "Juba Juba"

MIDT-NORGES STØRSTE : I fjor besøkte rundt 6.800 barnefestivalen "Juba Juba". I helgen kan det ligge an til rekordstort publikum.

Arrangørene satser på rekordstort publikum når barnefestivalen “Juba Juba” går av stabelen for fjerde år på rad. 

Av Jan Vestre

-I fjor hadde vi rundt 6.800 besøkende. Med tanke på det flotte været som er meldt nå i helga ser vi ikke bort ifra at publikumsrekorden vil ryke.

Koordinator Guro Furunes Pettersen og områdeansvarlig Christina Stokke har tatt en liten pause i forberedelsene og viser Bydelsnytt rundt på festivalområdet.

-Hele området vil være inngjerdet slik at man ikke trenger å bekymre seg for at de minste barna skal kunne rote seg bort. Vi vil også ha en rekke godt merkede vakter som kan bistå om man skulle trenge hjelp til et eller annet, forklarer Pettersen.

Juba Juba

“Juba Juba” er Midt-Norges største barnefestival og fokuserer på familier med barn i alderen 0-12 år.

-“Juba Juba” handler om å ta barna på alvor. De fortjener et kulturtilbudet på lik linje med oss voksne. Festivalen er også en flott mulighet for alle aktører i det trønderske barnekulturfeltet å få vist seg frem.

Pettersen og Stokke forteller at det fint går an å ta med egen mat og drikke under festivalen.

-Vi kommer til å sette opp et stort antall benker hvor folk får muligheten til å slappe av innimellom aktivitetene og forestillingene. Her må man gjerne nyte medbragt mat og drikke. Det er imidlertid ikke lov til benytte engangsgriller.

JUBA JUBA: Koordinator Guro Furunes Pettersen og områdeansvarlig Christina Stokke gleder seg til helgens barnefestivalen i Festningsparken

Barnefestivalen “Juba Juba” har sitt utspring i en annen av byens festivaler – nemlig   musikkfestivalen “Pstereo” på Marinen.

Festivalen støttes av både Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune, i tillegg til en rekke private samarbeidspartnere.

-Uten støtte fra kommune, fylkeskommune og det private næringsliv hadde det ikke blitt noen festival. Det samme gjelder også for de over 100 frivillige som på en eller annen måte er med og bidrar under selve festivalen

FRIVILLIGE: Under festivalhelgen vil over 100 frivillige være i sving. Her slår områdeansvarlig Christina Stokke (t.v.) og koordinator Guro Furunes Pettersen av en prat med en av de mange frivillige – Juni Falck.

Det vil være begrenset med parkeringsplasser under festivalen så arrangørene oppfordrer til å gå, sykle eller ta bussen.

-Det vil være noen parkeringsplasser ved Rosenborg skole og ved grusbanen ved Rosenborg park. Parkering her koster 50 kroner.

Festivalprogrammet består av underholdning fra mange sjangere, som musikk, teater, dans, litteratur og bredt utvalg av aktiviteter for barn.

HER finner du mer info om barnefestivalen.

Foto: Esben Kamstrup
Foto: Christina Undrum Andersen
Foto: Thor Egil Leirtrø
Foto: Christina Undrum
Foto: Thor Egil Leirtrø