-2.2 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Nei til dispensasjon for 92 leiligheter ved Heimdal kirke

Rådmannen mener det ikke kan bli gitt dispensasjon fra kravet om tilstrekkelig skolekapasitet.

Det er selskapet Trym Bolig AS som ønsker å bygge 92 leiligheter fordelt på flere boligblokker i Anne Ekrens veg 3.

Et enstemmig bystyre vedtok i februar forslaget til detaljregulering av Anne Ekrens veg og Hans Michelsens veg. Det ble imidlertid gitt en del rekkefølgekrav, blant annet måtte tilstrekkelig skolekapasitet dokumenteres før byggingen kunne starte.

Da kapasiteten ved Stabbursmoen for tiden er sprengt, sendte PKA Arkitekter i slutten av juni en dispensasjonssøknad på vegne av utbygger.

NEDSLITT: Kapasiteten ved Stabbursmoen skole er ikke bare sprengt. Selve bygningsmassen er så dårlig at en større rehabilitering bør påbegynnes snarest ifølge Rådmannen.

Her vises det blant annet til Rådmannens forslag til prioritert investeringsrekkefølge for skoleanlegg, hvor Stabbursmoen står som nummer to på listen. Det påpekes også at boligene ikke vil være innflyttingsklare før sommeren/høsten 2020.

Rådmannen finner ikke at vilkårene for å innvilge dispensasjon er tilstede og anbefaler i sin innstilling at Bygningsrådet sier nei til søknaden.

Stabbursmoen

Når det gjelder Stabbursmoen skole er det knyttet flere kritiske utfordringer til både fasade og vinduer. Det tekniske anlegget er gått ut på dato, noe som gir store utfordringer knyttet til luftkvaliteten ved skolen.

Ifølge Rådmannen er skoleanlegget så dårlig at en større rehabilitering bør påbegynnes snarest.

PKA Arkitekter skriver derfor i sin dispensasjonssøknad at det derfor er svært sannsynlig at Stabbursmoen skole blir prioritert og at skolekapasiteten derfor vil kunne bli tilfredsstillende i 2021.

Saken skal behandles i Bygningsrådet tirsdag 28. august

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: