15 C
Trondheim
tirsdag, mai 11, 2021
- Annonse -spot_img

Kan bli to konserter i Granåsen i 2019

Trondheim Concerts har flere verdensstjerner på blokka.

- Annonse -

Springsteen i 2016 og Robbie Williams i fjor, har Granåsen Arena for alvor blitt satt på verdens rockekart.

Etter et år uten konserter lover nå Stein Vanebo (53) i Trondheim Concerts et skikkelig konsert-comeback.

-Vi har jobbet med flere store navn. Det blir i hvert fall én, muligens to konserter i 2019

Vanebo må imidlertid enn så lenge holde kortene tett til brystet.

-Det er en 10-12 artister vi mener er store nok til å kunne selge ut Granåsen. Dette er artister hvor det meste er strengt kontrollert. Konsertdatoer og turnéplaner slippes ofte samlet for hele Europa.

Enerett

Denne uke skal formannskapet diskutere hvilke rammer som skal gjelde for utleie av Granåsen Arena til større utendørskonserter.

I sin innstilling går rådmannen inn for at det i avgrensede perioder blir gitt enerett på å leie arenaen. Dette begrunnes ut ifra behovet for forutsigbarhet, både for den enkelte konsertarrangør og for kommunens egen forvaltning av arenaen.

THE BOSS: Bruce Springsteen gjestet Granåsen og Trondheim i 2016. (Foto Trondheim Concerts / Bård Ivar Basmo)

Der er en ordning Vanebo mener har mye for seg.

-Det er selvfølgelig ikke avgjørende at det ligger noen permanent enerett i vedtaket. For 2019 ligger nok innstillingen slik grunnet konkrete forespørsler i kombinasjon med en situasjon som nå nylig er blitt avklart.

Rådmannen understreker at Trondheim kommune i størst mulig grad ønsker å likebehandle arrangører, og at det bør gis mulighet for nye arrangører å få innpass i Granåsen. Det foreslåes at man for framtiden legger opp til en kvalifiseringsprosess blant de ulike arrangørene

Vanebo mener det er viktig at kvalifiseringsgrunnlaget ikke blir for teoretisk.

-Når det gjelder ting som logistikk og sikkerhet vil gjennomføringen av et arrangement alltid være arrangørens ansvar. Jeg pleier å si at det eneste vi ikke kan kontrollere er det som skjer på scenen og været. Derfor handler kompetansebygging mye om prøving og feiling og at man blir litt bedre for hvert arrangement.

KAN FÅ ENERETT i 2019: Rådmannen foreslår Trondheim Concerts neste år får enerett på å leie Granåsen Arena til store utendørskonserter. -Helt avgjørende med forutsigbarhet, forteller Stein Vanebo (bildet)

Da Bruce Springsteen spilte i Granåsen i 2016 ble den første kontakten tatt bare fire måneder før selve konserten. Der er langt fra regelen forklarer Vanebo.

-Vanligvis tar det mellom 12 og 24 måneder å få booket artister av denne størrelsen. Alt starter med dialogen med management og Live Nation og deretter blir det mye kommunikasjon fram og tilbake. Mye ligger i gode relasjoner til de som sitter på rettighetene.

Og nettopp gode relasjoner var noe av det som gjorde at Granåsen Arena ble en realitet.

– Relasjonen til Rune Lem og Live Nation, eller Gunnar Eide som det het på den tiden, startet for min del allerede på 80 tallet. Et viktig vendepunkt var da Rune og flere fra Live Nation ble med på en befaring i nye Granåsen dagen etter vi hadde premiere på Sverresborg Museum med Mark Knopfler.  Rune ble begeistret og Trondheim Kommune la ting til rette, blant annet trygging av god nok strømforsyning.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

HER KAN DU LESE HEIMDALSBLADETspot_img
ANNONSE:
ANNONSE:

Siste saker:

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;