17.1 C
Trondheim
tirsdag, mai 11, 2021
- Annonse -spot_img

Sjetnehallen snart klar til bruk

Tror ny idrettshall vil gi mindre frafall blant ungdom

- Annonse -

Det er søndag kveld i Sjetnemarka. På kunstgressbanen har Sjetne J13 tatt imot Trond J13 til høstsesongens fjerde hjemmekamp.

Sist lagene møttes endte det 4-2 i Tronds favør. Nå er Sjetne-jentene og trener Henning Olstad sulten på revansj.

-Pass på ballen…! Sånn ja… itj la dæm styre spillet! Nydelig! Der her går veien!

Olstad er én av mer enn 30 foreldre som denne sesongen har stilt opp som trenere for fotballavdelingen. For når det gjelder den alderbestemt fotball så spirer og gror det godt i Sjetnemarka.

-Sjetne IL har tradisjonelt alltid vært flinke på rekruttering. Utfordringen har vært å holde på utøverne etter hvert som de vokser til. Når det gjelder fotball ser vi at mange begynner å dette av i 13-14 års alderen.

Jan Ove Tvervåg har siden høsten 2016 sittet som leder av idrettslagets byggekomité. Han tror den nye flerbrukshallen kan gjøre at idrettslaget klarer å holde på ungdommen lenger.

-Så absolutt. Nå skal det imidlertid sies at det store frafallet blant ungdom er en generell utfordring i all organisert idrett. I Sjetnemarka har dessuten mangelen på gode treningsmuligheter ført til at mange har forsvunnet til andre klubber.

SNART KLAR: Fortsatt gjenstår det en del arbeid, men i begynnelsen av januar skal Sjetnehallen kunne taes i bruk.

Ragnar Hansen har også vært med i byggekomiteen. Han mener Sjetnehallen også vil kunne styrke klubbfølelsen på en helt annen måte enn før.

-Skal man klare å holde på flest mulig – lengst mulig, så handler det ofte om at man klarer å bygge samhold og miljø samt skape en tilhørighet til klubben. Med den nye flerbrukshallen har vi en unik mulighet til å få til nettopp dette.

Idrettshall

Men det er ikke bare ny idrettshall som står på tapetet. Sjetne bydelshus og kunstgressbanen er også i ferd med å rehabiliteres.

-Å få på plass en skikkelig 11’er bane er noe klubben har ventet lenge på. Bydelshuset vil etter rehabiliteringen bli brukt som kantine for nye Sjetne skole noe som gjør at skole og idrett knyttes enda tettere sammen, forklarer Tvervåg.

Sjetnehallen vil når den åpner i begynnelsen av januar også fungere som gymsal for nye Sjetne skole.

INNENDØRS: Enn så lenge benyttes kunstgresset til trening. I vinter kan imidlertid utøverne trekke innendørs i den helt nye flerbrukshallen

-Skolen vil disponere hallen fra 8 til 16. Mellom 16 og 22 vil halltiden deles mellom Sjetne IL og Trondheim kommune. For vår del betyr dette at vi nå slipper å reise byen rundt for å kunne trene innendørs. Slikt sett vil Sjetnehallen også gi en ikke ubetydelig miljøgevinst, forklarer Hansen.

Når Sjetnehallen etter planen taes i bruk i begynnelsen av januar så er det Sjetne IL som vil ha ansvaret for den daglige driften. I den forbindelse har man ansatt en egen daglig leder. Espen Refsnes vil begynne i stillingen i november.

-Herlig…herlig! Godt jobba.. Dette var god fotball!

Tilbake på kunstgressmatta kan en fornøyd J13-trener notere seg for nok en seier. Så langt i høstsesongen står jentene med 6 seire på like mange kamper og leder med det tabellen i sin gruppe.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img

LES OGSÅ

ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;