8 C
Trondheim
søndag, september 25, 2022

Vil ikke ha «Park & Ride» på skolens parkeringsplass

Bygningsrådet ber rådmannen se på andre parkeringsløsninger på Spongdal.

Det skal bygges 60 nye boliger på tomta til gamle Spongdal skole. I den forbindelse vil  bussholdeplassen ved gamleskolen slås sammen med eksisterende holdeplass for skolebussene.

Da bystyret før sommeren skulle sluttbehandle detaljreguleringen av Spongdalsvegen 828, ble det vedtatt å sende saken tilbake til rådmannen. Dette da politikerne ønsket at det skulle legges til rette for en «Park & Ride» (innfartsparkering) på deler av tomta til gamleskolen.

Rådmannen mener imidlertid at det mest hensiktsmessige vil være å etablere «park and ride» ved nyskolen og har i samråd med AtB sett på mulige løsninger for nettopp dette.

Det er et forslag Ingrid Skjøtskift (H) ikke er spesielt fornøyd med. Da saken denne uken var oppe i bygningsrådet påpekte hun at rådmannens innstilling ikke ivaretok bystyrets tidligere vedtak og fremmet derfor et alternativt forslag.

Skjøtskift mener motivasjonen i bystyrevedtaket primært var å ivareta nullvekstmålet og trafikksikkerheten, og ikke behovet for maksimal utnytting av den gamle skoletomta til boligformål.

Ordfører Rita Ottervik (A) foreslo at saken ble utsatt til neste møte i bygningsrådet og at rådmannen imellomtiden utarbeide et notat med mulige parkeringsløsninger på Spongdal. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: