5.5 C
Trondheim
søndag, november 18, 2018

/

Vil ikke ha “Park & Ride” på skolens parkeringsplass

Bygningsrådet ber rådmannen se på andre parkeringsløsninger på Spongdal.

Det skal bygges 60 nye boliger på tomta til gamle Spongdal skole. I den forbindelse vil  bussholdeplassen ved gamleskolen slås sammen med eksisterende holdeplass for skolebussene.

Da bystyret før sommeren skulle sluttbehandle detaljreguleringen av Spongdalsvegen 828, ble det vedtatt å sende saken tilbake til rådmannen. Dette da politikerne ønsket at det skulle legges til rette for en “Park & Ride” (innfartsparkering) på deler av tomta til gamleskolen.

Rådmannen mener imidlertid at det mest hensiktsmessige vil være å etablere “park and ride” ved nyskolen og har i samråd med AtB sett på mulige løsninger for nettopp dette.

PARK AND RIDE: Rådmannen mener det mest hensiktsmessige er å etablere “park and ride” ved siden av idrettshallen. (Foto: Google maps)

Det er et forslag Ingrid Skjøtskift (H) ikke er spesielt fornøyd med. Da saken denne uken var oppe i bygningsrådet påpekte hun at rådmannens innstilling ikke ivaretok bystyrets tidligere vedtak og fremmet derfor et alternativt forslag.

Skjøtskift mener motivasjonen i bystyrevedtaket primært var å ivareta nullvekstmålet og trafikksikkerheten, og ikke behovet for maksimal utnytting av den gamle skoletomta til boligformål.

Ordfører Rita Ottervik (A) foreslo at saken ble utsatt til neste møte i bygningsrådet og at rådmannen imellomtiden utarbeide et notat med mulige parkeringsløsninger på Spongdal. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Legg igjen en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.