0.7 C
Trondheim
fredag, mars 5, 2021
- Annonse -

Vil ikke ha “Park & Ride” på skolens parkeringsplass

Bygningsrådet ber rådmannen se på andre parkeringsløsninger på Spongdal.

Det skal bygges 60 nye boliger på tomta til gamle Spongdal skole. I den forbindelse vil  bussholdeplassen ved gamleskolen slås sammen med eksisterende holdeplass for skolebussene.

Da bystyret før sommeren skulle sluttbehandle detaljreguleringen av Spongdalsvegen 828, ble det vedtatt å sende saken tilbake til rådmannen. Dette da politikerne ønsket at det skulle legges til rette for en “Park & Ride” (innfartsparkering) på deler av tomta til gamleskolen.

Rådmannen mener imidlertid at det mest hensiktsmessige vil være å etablere “park and ride” ved nyskolen og har i samråd med AtB sett på mulige løsninger for nettopp dette.

PARK AND RIDE: Rådmannen mener det mest hensiktsmessige er å etablere “park and ride” ved siden av idrettshallen. (Foto: Google maps)

Det er et forslag Ingrid Skjøtskift (H) ikke er spesielt fornøyd med. Da saken denne uken var oppe i bygningsrådet påpekte hun at rådmannens innstilling ikke ivaretok bystyrets tidligere vedtak og fremmet derfor et alternativt forslag.

Skjøtskift mener motivasjonen i bystyrevedtaket primært var å ivareta nullvekstmålet og trafikksikkerheten, og ikke behovet for maksimal utnytting av den gamle skoletomta til boligformål.

Ordfører Rita Ottervik (A) foreslo at saken ble utsatt til neste møte i bygningsrådet og at rådmannen imellomtiden utarbeide et notat med mulige parkeringsløsninger på Spongdal. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

HER KAN DU LESE HEIMDALSBLADET

Siste saker:

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;