-1.8 C
Trondheim
torsdag, februar 2, 2023

-Barna våre mister noe verdifult når vi slutter å lese for dem

I en stadig mer travel hverdag er "godnatt-eventyret" på vikende front. -Å lese for barn er dessverre i ferd med å bli en glemt kunst, sier Helene Beitnes Clamen (44)

- Annonse -

-Jeg har snakket med foreldre som forteller at de rett og slett ikke har overskudd til noe eventyrlesning og som uansett tror at barna heller vil holde på med mobilen før de legger seg.

Helene Beitnes Clamen (44) er utdannet jordmor og jobber i dag ved St Olavs hospital og Melhus kommune. I høst har tobarnsmoren fra Ringvål også debutert som barnebokforfatter.

Lørdag var det offisiell lansering av boka  «Måneønsket» på klubbhuset til Leinstrand IL.

-«Måneønsket» er en nervepirrende fortelling der selveste månen risikerer å gå under. For å redde månen starter Jon jakten på en magisk medaljong, noe som skal bli starten på en rekke skumle mysterier. «Måneønsket» passer både for barn og ungdom og handler om vennskap, familiedynamikk, utfordringer, forelskelse og ikke minst skumle monstre.

SIGNERING: Boka «Måneønsket» er nå å få tak i hos de fleste bokhandelkjedene i Trondheim. Forfatter Helene Beitnes CLamen (44) synes det er kjekt å kunne signere egen bok.

Clamen har diktet fortellinger helt siden hun lærte å skrive i 1. klasse. Fortellegleden ble vekket enda tidligere.

-Jeg husker jeg ble lest veldig mye for da jeg var liten. Det var noe magisk over det hele når mamma og pappa satte seg ved sengekanten med en ny bok. Det var som en reise inn i en ny og spennende verden.

Clamen forteller at hun selv har lest fast for egne barn siden de var små.

-Det å bli lest for en en fantastisk måte for barn å få utviklet egen fantasi og kreativitet på. Det er også en fin måte å være sammen på.

Den bokaktuelle tobarnsmoren innrømmer allikevel at de ikke alltid var like lett å skulle sette av tid til å lese eventyr.

-Som småbarnsmamma er det dager man ikke har lyst til å gjøre noe annet enn bare å legge seg å sove eller slappe av. Da er det viktig å huske på at man ikke alltid trenger å lese så mye, det viktigste er at man leser. De fleste barn er glad i rutiner, spesielt på slutten av en travel og innholdsrik dag. De rutinene er de vi voksne som må skape.

Selv om Clamen alltid har elsket å skrive var ikke det å bli forfatter noe hun så for seg. Det forandret seg med «Måneønsket»

-Jeg hadde egentlig ingen planer om å bli forfatter, men jeg ville så gjerne skrive akkurat denne boka og dele den med så mange barn som mulig. Derfor ble det til at jeg sendte inn manuset til et forlag.

«Måneønsket» ble antatt av Liv Forlag og dermed startet arbeidet med boka på ordentlig.

 

Clamen har følgende råd til andre som har lyst til å følge forfatterdrømmen

-Det er viktig at man leser og skriver mye. Vær tålmodig, vær kreativ, ha tro på deg selv og ikke gi opp.

-Hva blir neste bok fra Helene Beitnes Clamen?

-Neste prosjekt blir å utgi en diktsamling. Jeg skriver mange dikt som jeg legger ut på en egen side. Jeg har også en idé om en oppfølger til Måneønsket. Jeg har også et manus liggende som er for litt mindre barn. Så vi får se, avslutter Clamen med et smil.

HER finner du Helene Beitnes Clamens forfatterside

HER finner du mer informasjon om «Måneønsket»

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: