9 C
Trondheim
tirsdag, september 22, 2020

Sluttbehandler planene om nytt hotellbygg på Tiller

Men hotellet selv har lagt planene om en storebror til "Melkekartongen" på is.

Av Anette Hagen

Bystyret sluttbehandler i morgen forslaget til ny detaljregulering av Ivar Lykkes veg 1 på Tiller.

Bakgrunnen er at Quality Hotel Panorama ønsker å utvide dagens hotell med et nytt bygg. Bygget, som vil bli på rundt 1430 m² og rage 75 meter til værs, skal kobles mot og integreres i allerede eksisterende hotellbygg.

Også selve “Melkekartongen” er tenkt påbygd med 2-3 etasjer. Totalt vil det nye hotellet få 327 rom, en økning på hele 200 rom fra dagens kapasitet.

Et nytt inngangsparti skal binde de to byggene sammen (Illustrasjon: LINK Arkitektur og Pir II)

Det etableres et nytt inngangsparti mot sør som vil “binde” de to byggene sammen. I tillegg skal det ut mot E6 bygges en ny konferansedel.

Selv om de to byggene vil skille seg fra hverandre i både høyde og volum, vil formspråk og materialvalg allikevel gi et helhetlig visuelt inntrykk. Fasaden på nybygget vil nemlig bestå av hvite pussede overflater, sort alucobond og fasadeglass.

Da planene omfatter et nytt høyhus, er det lagt spesiell vekt på å illustrere fjern- og nærvirkning, samt skyggevirkning.

A) Ny konferansedel B) Nytt hotellbygg C) Eksisterende hotell D) Parkeringsdekke/hus (Illustrasjon: LINK Arkitektur og Pir II)

Men selv om reguleringsplanen nå får sin politiske sluttbehandling, så vil ikke hotellplanene realiserer med det aller første. Quality Hotel Panorama har nemlig bestemt seg for å utsette det hele inntil videre.

Opprinnelig var tanken at det nye hotellet skulle stå klart til håndball-EM for kvinner i november 2020.

– Utbyggingen er satt på hold fordi vi ikke er i mål med detaljer knyttet til utbyggingen. Det er flere aspekter vi må lande før det er relevant å snakke om en ny startdato. Planene er ikke endret, men satt på hold inntil videre, fortalte hotelldirektør Bjørnar A. Kristiansen til Adressa som skrev om saken tidligere denne måneden.

I tillegg til planene om et nytt konferansehotell så er det er det en rekke andre pågående planarbeider og nært forestående planinitiativ i nærområdet:

  • Metrobuss-terminal i Sentervegen (pågår)
  • Ivar Lykkes veg 7, forretning, boliger og tjenesteyting (pågår)
  • Tiller videregående skole, utvidelse (pågår)
  • City Syd, utvidelse og byomforming (anmodning om oppstartmøte er mottatt)
  • Tillertorget, forespørsel om bl.a. kino

Les også: 

Et hotell for nærmiljøet og for langveisfarende

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3,622FølgereLik

Siste saker:

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;