Aurora (15) og Rose (15) lærer unge i Sjetnemarka å tegne

Arrangerer eget tegnekurs i samarbeid med Sjetne Frivilligsentral

- Annonse -

Aurora Korsnes Vinje (15) og Rose Kennedy Stokker (15) bor i Sjetnemarka og har vært venninner siden 1. klasse. På fritiden er de aktive i Sjetne skolekorps sin drilltropp, hvor Rose også er en av instruktørene.

En annen ting jentene har til felles er at de elsker å tegne. I likhet med barn flest syntes også Aurora og Rose det var spennende når de som små fikk lov til å utfolde seg med blanke ark og fargestifter.

Men der mange slutter å tegne til fordel for andre fritidsaktiviteter og interesser, har Aurora og Rose fortsatt med tegneblokka. Skjønt, i dag bruker jentene like gjerne nettbrett og penn når nye figurer skal skapes.

UNGE KUNSTNERE: Rose Kennedy Stokker (t.v.) og Aurora Korsnes Vinje har tegnet siden de var små. Nå skal de lære andre unge i Sjetnemarka å tegne.

-Det blir to forskjellige måter å jobbe på. Når man tegner på iPad så er det mye lettere å kunne jobbe med deler av tegningen da man har muligheten til å zoome inn og ut. Det er også lettere å viske ut om man ikke blir fornøyd, forklarer Aurora og Rose som allikevel sier at det alltid vil være noe eget med det å tegne på «gamlemåten».

Tegnekurs

Aurora og Rose skulle gjerne sett at flere barn og unge tok frem igjen tegnesaken. Derfor holder de unge kunstnerne nå i mars egne tegnekurs for elever i 5. til 7. trinn. Kursene foregår på Sjetne skole og er tilrettelagt av Sjetne Frivilligsentral.

Begge jentene liker å tegne Manga-inspirerte figurer. Akkurat denne tegningen er det Aurora som har laget.

-Frivilligsentralens oppgave er å være med og heie fram alle som tar initiativ til positive aktiviteter i nærmiljøet. Vi har et spesielt fokus på å støtte opp og framsnakke ungdom som ønsker å bidra. Slike initiativ er gull verdt og har mye å si for trivselen i nærmiljøet, forteller daglig leder ved Sjetne Frivilligsentral Siri Kvande.

Aurora og Rose forteller at mye av tanken bak kurset er at barn og unge skal kunne bli inspirert til å fortsette å tegne også etter kurset.

-Selv om det er ingen som tegner «feil», så handler det allikevel om å lære enkelte tegneteknikker og om å finne sin egen stil og uttrykksmåte. Plutselig får man til det man aldri har fått til tidligere og så er man i gang, smiler jentene.

PS! Aurora har lagt ut en del av sine tegninger på Instagram.

1 kommentar

  1. Nå ble jeg sikkelig inspirert til å tegne, så nå skal jeg tegne. Jeg ble veldig rørt av dette tusen takk for alt, dere er best

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ