17.1 C
Trondheim
tirsdag, mai 11, 2021
- Annonse -spot_img

Aurora (15) og Rose (15) lærer unge i Sjetnemarka å tegne

Arrangerer eget tegnekurs i samarbeid med Sjetne Frivilligsentral

- Annonse -

Aurora Korsnes Vinje (15) og Rose Kennedy Stokker (15) bor i Sjetnemarka og har vært venninner siden 1. klasse. På fritiden er de aktive i Sjetne skolekorps sin drilltropp, hvor Rose også er en av instruktørene.

En annen ting jentene har til felles er at de elsker å tegne. I likhet med barn flest syntes også Aurora og Rose det var spennende når de som små fikk lov til å utfolde seg med blanke ark og fargestifter.

Men der mange slutter å tegne til fordel for andre fritidsaktiviteter og interesser, har Aurora og Rose fortsatt med tegneblokka. Skjønt, i dag bruker jentene like gjerne nettbrett og penn når nye figurer skal skapes.

UNGE KUNSTNERE: Rose Kennedy Stokker (t.v.) og Aurora Korsnes Vinje har tegnet siden de var små. Nå skal de lære andre unge i Sjetnemarka å tegne.

-Det blir to forskjellige måter å jobbe på. Når man tegner på iPad så er det mye lettere å kunne jobbe med deler av tegningen da man har muligheten til å zoome inn og ut. Det er også lettere å viske ut om man ikke blir fornøyd, forklarer Aurora og Rose som allikevel sier at det alltid vil være noe eget med det å tegne på “gamlemåten”.

Tegnekurs

Aurora og Rose skulle gjerne sett at flere barn og unge tok frem igjen tegnesaken. Derfor holder de unge kunstnerne nå i mars egne tegnekurs for elever i 5. til 7. trinn. Kursene foregår på Sjetne skole og er tilrettelagt av Sjetne Frivilligsentral.

Begge jentene liker å tegne Manga-inspirerte figurer. Akkurat denne tegningen er det Aurora som har laget.

-Frivilligsentralens oppgave er å være med og heie fram alle som tar initiativ til positive aktiviteter i nærmiljøet. Vi har et spesielt fokus på å støtte opp og framsnakke ungdom som ønsker å bidra. Slike initiativ er gull verdt og har mye å si for trivselen i nærmiljøet, forteller daglig leder ved Sjetne Frivilligsentral Siri Kvande.

Aurora og Rose forteller at mye av tanken bak kurset er at barn og unge skal kunne bli inspirert til å fortsette å tegne også etter kurset.

-Selv om det er ingen som tegner “feil”, så handler det allikevel om å lære enkelte tegneteknikker og om å finne sin egen stil og uttrykksmåte. Plutselig får man til det man aldri har fått til tidligere og så er man i gang, smiler jentene.

PS! Aurora har lagt ut en del av sine tegninger på Instagram.

1 kommentar

  1. Nå ble jeg sikkelig inspirert til å tegne, så nå skal jeg tegne. Jeg ble veldig rørt av dette tusen takk for alt, dere er best

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img

LES OGSÅ

ANNONSE:
%d bloggere liker dette:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;