3.8 C
Trondheim
søndag, oktober 25, 2020
- Annonse -

Fotograf fanget Trondheim på sitt mest magisike

Se de fantastiske "Film Noir"-inspirerte bildene til Aziz Nasuti (38)

Aziz Nasuti (38) ble født i den kurdiske byen Mahabad. Han har bachelor og master innen fysikk og geofysikk og jobber i dag som forsker ved NGU i Trondheim. Da Nasuti kom til Norge i 2007 hadde han med seg et lite kompaktkamera i kofferten. I dag er kamerautstyret litt mer avansert.

Egentlig er det forsker og geofysikere han er, men for tusenvis av følgere verden over er Aziz Nasuti (38) først og fremst kjent for sine fantastiske bilder fra Trondheim.

For at bildene fra trønderhovedstaden vekker oppsikt er det ingen tvil om. Da Google valgte å trekke frem to av bildene hans nådde Nasuti et publikum på over 150 millioner.

-Det er en stor ære å få muligheten til å “representere” Trondheim på denne måten. Det kommer stadig kommentarer og spørsmål fra folk som er nysgjerrig på byen vår, og som gjerne kunne tenkt seg å besøke den etter å ha sett bildene, forteller Nasuti.

Men det er ikke bare i utlandet trondheimsfotografen høster lovord. Stadig flere bedrifter og hoteller her hjemme benytter nå bilder fra Nasuti til både utsmykking av egne lokaler og når man skal promotere egne produkter eller Trondheim rent generelt.

Nylig har Nasuti vakt oppsikt med sin bildeserie “Trondheim in a Foggy Mood“. Alle bildene ble tatt en fredag kveld i februar hvor tåka lå tykk over Trondheim sentrum.

-Jeg liker den helt spesielle stemningen som tåka bringer med seg. Den er mystisk, poetisk, romantisk og dramatisk på samme tid. Og den byr på utrolig mange flotte motiv, forklarer Nasuti som benyttet flere forskjellige kamera og linser.

Nedenfor kan du se et utvalg av bildene. Ønsker du å se flere bilder finner du de HER.

 

“Trondheim in a Foggy Mood”

(C) 2019 Aziz Nasuti Photography

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

Etterforsker voldtekt av 6 år gammel jente på vei hjem fra skolen

Politiet ber alle som var utendørs i området fra Breidablikk skole - Mentz Skjetnes vei og Distriktslege Øverlids vei i tidsrommet mellom kl. 14.00 og kl.15.00 fredag 23. oktober om å melde seg for politiet på tipstelefon 73 48 94 00

LES OGSÅ

Skolegründere med bok om 70- og 80-tallets Kristiansund

Brødreparet Jostein (51) og Jan Martin Iversen (52) forteller i boka "Vår Historie" om hvordan det var å vokse opp i en søskenflokk på syv hvorav fire av søsknene var adopterte.
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;