- Annonse -spot_img

Fotograf fanget Trondheim på sitt mest magisike

Se de fantastiske "Film Noir"-inspirerte bildene til Aziz Nasuti (38)

- Annonse -spot_img

Egentlig er det forsker og geofysikere han er, men for tusenvis av følgere verden over er Aziz Nasuti (38) først og fremst kjent for sine fantastiske bilder fra Trondheim.

For at bildene fra trønderhovedstaden vekker oppsikt er det ingen tvil om. Da Google valgte å trekke frem to av bildene hans nådde Nasuti et publikum på over 150 millioner.

-Det er en stor ære å få muligheten til å «representere» Trondheim på denne måten. Det kommer stadig kommentarer og spørsmål fra folk som er nysgjerrig på byen vår, og som gjerne kunne tenkt seg å besøke den etter å ha sett bildene, forteller Nasuti.

Aziz Nasuti (38) ble født i den kurdiske byen Mahabad. Han har bachelor og master innen fysikk og geofysikk og jobber i dag som forsker ved NGU i Trondheim. Da Nasuti kom til Norge i 2007 hadde han med seg et lite kompaktkamera i kofferten. I dag er kamerautstyret litt mer avansert.

Men det er ikke bare i utlandet trondheimsfotografen høster lovord. Stadig flere bedrifter og hoteller her hjemme benytter nå bilder fra Nasuti til både utsmykking av egne lokaler og når man skal promotere egne produkter eller Trondheim rent generelt.

Nylig har Nasuti vakt oppsikt med sin bildeserie «Trondheim in a Foggy Mood«. Alle bildene ble tatt en fredag kveld i februar hvor tåka lå tykk over Trondheim sentrum.

-Jeg liker den helt spesielle stemningen som tåka bringer med seg. Den er mystisk, poetisk, romantisk og dramatisk på samme tid. Og den byr på utrolig mange flotte motiv, forklarer Nasuti som benyttet flere forskjellige kamera og linser.

Nedenfor kan du se et utvalg av bildene. Ønsker du å se flere bilder finner du de HER.

 

«Trondheim in a Foggy Mood»

(C) 2019 Aziz Nasuti Photography

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ