-2.2 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Utbyggere spurte folk på Heimdal om råd – dette er svarene de fikk

400 svarte på spørreundersøkelse om fremtidens Heimdal. Søndag 7. april inviteres det til idédugnad på gamle Adressa-bygget.

- Annonse -

Et nytt og urbant boligområde med minimum 400 boenheter skal etableres på tomta til det gamle Adressa-bygget. Ifølge utbyggerne vil prosjektet representere en helt ny måte å tenke bomiljø på.

-Gjennom sosiale møteplasser som kafe og pub, et intimt uteareal og innovative fellesskapsløsninger skal dette være et sted folk ikke bare skal kunne bo, men også leve, forteller eiendomsinvestor Kjell Berg (69) som sammen med Heimdal Gruppen AS har dannet selskapet Industriveien 13 AS.

Men enn så lenge foreligger det kun noen midlertidige skisser av hva utbyggerne ser for seg.

-Før vi startet opp med det formelle planarbeidet ønsket vi å involvere folk i nærområdet. Nylig ble det gjennomført en stor innbyggerundersøkelse hvor resultatene vil fungere som grunnlagmateriale i det videre arbeidet vårt, forklarer leder for prosjektet Tore Havdal (55) 

Innbyggerundersøkelsen og den planlagte idédugnaden er tilrettelagt av selskapet LÉVA Urban Design sammen med Norconsult.

Norconsult er hovedansvarlig for prosjektutviklingen på oppdrag for Heimdal Gruppen AS

Urban designer Kent Olav Hovstein Nordby forteller at man fikk inn rundt 400 svar på undersøkelsen.

God respons

-Uansett hva man måtte mene om utbyggingen på Heimdal så er det et tema som engasjerer mange. Responsen på undersøkelsen var kjempebra selv om vi gjerne skulle sett en litt større svarprosent blant de helt yngste og de helt eldste.

-Var det noe i svarene som overrasket dere?

-Selv om det i dag er flere kafeer og spisesteder på Heimdal, var sosiale møteplasser noe mange savnet. Dette gjaldt spesielt de yngre som opplevde Heimdal sentrum som et litt kjedelig sted med lite liv.

Urban designer Kent Olav Hovstein Nordby

-Hva synes folk om den utbyggingen som har vært de senere årene?

-Dette er litt interessant. Selv om mange synes det er bra med urbanisering og fortetting er alle aldersgrupper opptatt av at Heimdal må ta vare på nisjebutikkene og særpreget. Man ønsker kort og godt at det gamle stasjonsbypreget skal taes vare på.

Ifølge Nordby var det også et stort ønske blant mange at det etableres flere parker og grøntområder.

Idédugnad

Førstkommende søndag inviterer LÉVA Urban Design til workshop og idédugnad i det gamle Adressa-bygget.

-Vi vil følge noe av det samme opplegget som da Koteng Eiendom inviterte til kreativ workshop rundt selskapets planer for travbaneområdet på Leangen.

-Så dere har tatt med LEGO-klossene denne gangen også?

-Vi synes LEGO-klossene på en god måte illustrerer at dette er et familiearrangement hvor alle er like velkommen. Det er ikke slik at man må ha noen spesiell kompetanse for å kunne delta på slike idédugnader.

HER finner du mer informasjon om arrangementet.

FREMTIDENS HEIMDAL: Flere møtesteder, parker, mer liv og fortsatt nisjebutikker er noe mange ønsker seg (Illustrasjon: LÉVA Urban design)
DAGENS HEIMDAL: Det er mange meninger om dagens Heimdal. Denne ordskyen forteller litt om hva folk synes. (Illustrasjon: LÉVA Urban Design)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: