-2.7 C
Trondheim
onsdag, desember 1, 2021
- Annonse -spot_img

«Sentervegen» på Tiller bytter navn til «Anne-Kath. Parows veg»

Får navn etter Trondheims første kvinnelige ordfører.

Årsaken til navnebyttet er sammenslåingen av Trondheim og Klæbu kommuner den 1. januar neste år.

Da enkelte veinavn i de to kommunene har identiske eller tilnærmet like navn, har Fellesnemnda for Klæbu og Trondheim tidligere bestemt at en del av dagens veinavn må forandres.

Dette for at den sammenslåtte kommunen skal ha unike og entydige adresser, noe som er spesielt viktig for ambulanser og andre utrykningskjøretøy.

Trondheim kommune har hatt det som hovedregel i navnesaker at historielag og liknende foreninger med lokalt tilknytning også får muligheten til å foreslå nye navn. Når det gjelder «Sentervegen» på Tiller så vurderte rådmannen Heimdal historielag og Byhistoriekomiteen som aktuelle forslagsstillere.

Heimdal historielag foreslo «Lars Olsens veg» etter kommunestyrerepresentanten og yrkessjåføren Lars Olsen som hadde tilhold på Rosten. Navneutvalget mente forslaget var godt men var usikre på om navnet «Lars Olsen» var godt nok kjent.

Byhistoriekomiteen foreslo Anne-Kath. Parows veg, etter Trondheims første kvinnelige ordfører. Komiteen påpekte at John Aae veg like i nærheten også er oppkalt etter en tidligere ordfører, og at de to veiene sammen vil danne et navnemiljø for tidligere ordførere.

Navnebyttet skal opp i morgendagens møte i Kultur-, idrett- og friluftslivskomiteen som etter all sannsynlighet vil støtte rådmannens anbefaling om at dagens ”Sentervegen” blir til
”Anne-Kath. Parows veg”.

Parow var ordfører i Trondheim fra 1982 til 1984

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

LES OGSÅ