21.2 C
Trondheim
mandag, august 10, 2020

/

Inviterer undrende barn med på magisk reise

I teaterforestillingen "Maneter og planeter" går turen fra de dype hav til det ytterste verdensrom. Vises på Ringve museum 1. og 2. juni.

Av Jan Vestre

I “Maneter og planeter” har en komet lagd en diger sprekk i jorda slik at vannet har begynt å sive ut. De eneste som kan redde jorda er kaptein Nemos oldebarn Rosetta og Jon.

For å redde jorda må duoen legge ut på en reise til verdensrommet hvor de møter alt fra flyvende maneter til sorte hull.

Det er det trondheimsbaserte produksjonsselskapet Fabularium som står bak teaterstykket som har premiere på Lokstallen på Stjørdal førstkommende fredag. Helgen 1. og 2. juni kommer forestillingen til Trondheim og Ringve Musikkmuseum.

Kunstnerisk leder i Fabularium Lene Helland Rønningen er regissør for stykket. Hun forteller at man har latt seg inspirere av barns egne spørsmål og fortellinger om universet.

-“Maneter og planeter” har blitt en forestilling om det å undre seg over de store spørsmålene i livet. Vi har vært opptatt av å lage en forestilling hvor barna kan få være med å undre seg sammen med oss gjennom å stille spørmål til skuespillerne underveis, forklarer Helland Rønningen.

Rosetta (Siri Schnell Juvik) og Jon (Sindre Karsholm) legger ut på en reise til verdensrommet. (Foto: Hanna Fauske)

Helland Rønningen forteller at man underveis i produksjonen har hatt flere puljer med barn på besøk.

-Det har vært en utrolig artig forestilling å produsere. Vi har fått et godt innblikk i hva barn lurer på om verdensrommet og livet på havdypet. Dette sammen med fakta og fabler har inspirert oss til å lage det vi kaller en  «fabelfaktisk» eventyrfortelling.

I rollen som Rosetta møter vi skuespiller Siri Schnell Juvik (35). Hun er utdannet fra NORD Universitet (HINT) i 2008 og jobber i dag vekselvis i det frie feltet og på institusjonsteatre.

Skuespiller Sindre Karsholm (31) fyller roller som broren Jon. Han er utdannet fra Bårdar Akademiet i 2011 og NORD Universitet (HiNT) i 2015. I dag jobber han primært i det frie feltet,men også ved forskjellige institusjonsteatre.

Førstkommende fredag har forestillingen “Måner og planeter” premiere på Lokstallen i Stjørdal. Helgen 1. og 2. juni kommer stykket til Ringve musikkmuseum. F.v.: Siri Schnell Juvik (skuespiller), Sindre Karsholm (skuespiller), Lene Helland Rønningen (regissør) og Tonje Wik Olaussen (produsent)

Helland Rønningen forteller at man legger stor vekt på å benytte lokal krefter i sine oppsetninger.

-For oss handler det om å være med å bygge opp om utviklingen av det trønderske kunst- og kulturlivet. I “Maneter og planeter” har vi vært så heldige å få med oss Siri og Sindre som er to fantastisk flotte trønderske skuespillere.

HER finner du mer informasjon om forestillingen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3,268FølgereLik

Siste saker:

3,268FølgereLik