Tiller fotball kan bli nedlagt

600 barn og unge på Tiller står nå i fare for å miste det organiserte fotballtilbudet i bydelen.

- Annonse -

Med solid økonomi, økt rekruttering, gode sportslige resultat og ansettelse av ny medarbeider i 50%-stilling er det mye som peker i riktig retning for Tiller fotball.

Allikevel sliter klubben med å få nok folk til styre og stell. Etter to mislykkede forsøk på å konstituere nytt styre er situasjonen nå prekær.

Om ikke klubben får på plass et nytt styre går det mot nedleggelse av klubben forteller Bente Urfjell (43) som er innstilt som ny leder av hovedlaget.

-Det er ingen vits i å pynte på situasjonen. Om ikke folk på Tiller nå stiller opp for klubben er det kroken på døra. Ikke fordi vi ønsker det, men fordi vi må.

For uten et fungerende styre og en ansvarlig leder vil ikke Tiller fotball tilfredsstille kravene til medlemskap i Norges Idrettsforbund. Og uten medlemskap i idrettsforbundet kan heller ikke klubben være medlem av Norges Fotballforbund.

Det syder og koker på TOBB Arena gjennom hele uka. Nå står imidlertid 600 barn og unge på Tiller i fare for å miste det organiserte fotballtilbudet i bydelen.

–Det vil i praksis si at Tiller fotball ikke lenger vil kunne delta i konkurranser og arrangement som er organisert av idretten. Realiteten vil da være at klubben må legge ned, forklarer Urfjell.

Og skulle det skje er det ikke bare A-lagene som vil merke det. Rundt 600 barn og unge på Tiller vil med en nedleggelse stå uten et organisert fotballtilbud i bydelen.

Lenge så det ut til at også hovedlaget kunne få problemer med å etterkomme forbundets krav. Da man i slutten av mars innkalte til årsmøte møtte kun 22 medlemmer.

For at et idrettslag i det hele tatt skal kunne avholde et gyldig årsmøte må det møte minimum like mange som det er i styrene til sammen. For Tiller ILs del er dette 36 personer.

Hovedlaget har nå klart å få de fleste brikkene på plass.

Alvorlig

Torill Vonheim (44) er inne i sin andre periode som nestleder i fotballgruppa. Hun forteller at de fleste steiner har blitt snudd.

-Det er vel snart færre som ikke er blitt spurt enn som er blitt spurt. Vi har kontaktet både nåværende og tidligere medlemmer, folk vi har blitt tipset om og personer vi har trodd kanskje kunne hatt interesse av å stille opp.

-Har ikke folk på Tiller skjønt alvoret i situasjonen?

-Jeg tror mange tenker som så at «noen andre» helt sikkert vil stille opp og at det ordner seg til slutt. Vi har imidlertid kommet til et punkt hvor vi ikke lenger kan basere oss på de faste ildsjelene, forteller Heidi Alstad (42) som også hun er inne i sin andre periode i fotballgruppa.

STÅR PÅ FOR IDRETTSLAGET: -Du trenger verken administrativ eller økonomisk kompetanse for å sitte i styret forteller denne gjengen. Bak f.v.: Eivind Stene og Magnar Granhaug. Foran f.v.: Bente Urfjell, Torill Vonheim og Heidi Alstad

Eivind Stene (39) har vært medlem av hovedstyret i ett år. Han mener det er viktig at situasjonen ikke svartmales.

-Situasjonen er ikke unik for Tiller. Dette er noe mange idrettslag sliter med. En av årsakene tror jeg ligger i at mange synes det høres litt «skummelt» ut å skulle sitte i et styre. Vi må rett og slett bli flinkere til å «ufarliggjøre» det hele.

-Men det er jo en del arbeid?

-Jeg tror ikke det er så mye det at folk ikke er villig til å sette av noen timer i året. Det er nok mer det at man er redd for at man ikke har tilstrekkelig kompetanse og at man er redd for å gjøre «noe galt».

Urfjell forteller at man hverken trenger administrativ eller økonomisk erfaring for å kunne sitte i et styre i et idrettslag.

-Det kan ikke sammenlignes med det å sitte i et styre i et større selskap. I styrene til de aller fleste idrettslag sitter det «vanlige» folk med «vanlige jobber». Det eneste som kreves er at man brenner litt for idrettslaget og at barn og unge skal kunne ha et godt tilbud i eget nærmiljø.

Alstad og Vonheim forteller at fotballgruppa til høsten vil få en person i 50%-stilling om skal jobbe med administrative oppgaver.

-Den arbeidsmengden på styret vil med denne ansettelsen lettes betydelig. Dette er noe fotballgruppa har hatt på ønskelista i mange år og som nå endelig blir en realitet.

Kunne du tenke deg å sitte i styret? HER kommer du i kontakt med Tiller IL fotball.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ