21.2 C
Trondheim
mandag, august 10, 2020

/

Inviterer til gratis festival på Sluppen

Gatemat, teknologiforedrag, barnefestival, musikkbingo, sirkus og kortreist øl. Det blir noe for enhver smak under helgens "Sluppenfest"

 

Av Jan Vestre

-Kultur og underholdning er nok ikke det første folk tenker på når man hører snakk om Sluppen. Derfor er det ekstra artig at vi nå kan invitere til en helt egen festival, forteller forretningsutvikler Hildegunn Gutvik hos Kjeldsberg AS.

Sammen med Austman Bryggeri & Taproom inviterer Kjeldsberg denne helgen til tidenes første “Sluppenfest”. Og det hele finner sted i og rundt et gammelt lagerbygg.

-“Lageret” skal bli et sted og en scene hvor mindre aktører innenfor kultur og mat & drikke kan få muligheten til å vise seg frem og til å videreutvikle konseptet sitt, forklarer Gutvik og viser oss rundt i Sluppenveien 11.

Lokalene som inntil nylig ble benyttet som lager og laboratorium for utvikling av nye asfalttyper(!), har de siste dagene gjennomgått en “ekstrem makeover”.

Rikholdig program under helgens “Sluppenfest”

-Det var en del utfordringer med å skulle gi lageret ny drakt. Lokalene var harde og sterile og det var voldsomt mange store rør som stakk ut både her og der. Sluttresultatet ble imidlertid ikke så verst, smiler Mari Moe Krysinska og Meysam Hosseini i Biazarra Produksjoner.

Sluppenfest

“Sluppenfest” sparkes i gang fredag ettermiddag og vil gå frem til søndag formiddag. Det er lagt opp til egne dag- og kveldprogram med underholdning og aktiviteter for absolutt hele familien.

-Under “Sluppenfest” blir det underholdning også for de helt minste. Vi har egne opplegg som er skreddersydd for barn fra 0 år og oppover så her har småbarnsforeldre ingen unnskyldning for å sitte hjemme, forteller skuespiller Siri Schnell Juvik.

Schnell Juvik som de siste årene har medvirket i flere forestillinger ved Trøndelag teater, har siden debuten i 2008 jobbet vekselvis i det frie feltet og ved institusjonsteatre. Hun har stor tro på konseptet “Lageret”

Kortreist øl er viktig ingrediens under helgens “Sluppenfest” Her fra Austmans egen bryggeripub.

-Det at nye og mindre aktører innen kunst og kultur ikke bare får en scene å stå på, men også et miljø hvor man kan få utviklet seg, er noe Trondheim har manglet. Med tanke på de planene som er for området så er også selve plasseringen bra.

En annen som også har stor tro på Sluppen som noe mer enn bare et sted for høye kontorbygg er daglig leder av Austmann Bryggeri AS Jon Ivar Holmslet.

Bryggeriet som i 2018 flyttet fra Trolla til nye lokaler på Sluppen, åpnet i fjor sommer også en egen bryggeripub. En pub som har blitt tatt godt i mot både av de som jobber og de som bor i området.

-At vi nå kan være med på åpne opp Sluppen for for enda flere folk synes vi er kjempespennende. “Sluppenfest” vil kunne bli et viktig tilskudd på festivalfronten i Trondheim, forteller Holmslet som i mange år har vært en sentral skikkelse i både Trøndelag Matfestival og Bryggerifestivalen.

HER finner du program for “Sluppenfest”

Teaterkompaniet “Konstellasjonen” fra Trondheim besøker “Sluppenfest” med forestillingen “Ut av det blå”. Forestillingen passer for barn fra 0-3 år.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3,268FølgereLik

Siste saker:

3,268FølgereLik