12.9 C
Trondheim
søndag, september 26, 2021
- Annonse -spot_img

ILA: Frykter planlagte leilighetsbygg vil ødelegge villastrøk

Nå ber Byantikvaren kommunen trekke i bremsen.

- Annonse -

Eplehageutbygging og fortetting gjør at mange av Trondheims eldre villastrøk er i ferd med å endre karakter. Eneboliger rives til fordel for leilighetsbygg mens hageflekkene blir mindre.

Flere planlagte leilighetsbygg gjør at beboere ved Steinberget og Utsikten nå frykter for områdets egenart og helhetspreg.

I en mail til byplankontoret og Byggesakskontoret skriver Byantikvaren at man den siste tiden har mottatt flere bekymringmeldinger fra beboere i området.

I mailen vises det til flere konkrete utbyggingsprosjekt hvor eksisterende eneboliger er planlagt revet og erstattet med leilighetsbygg. I Fridtjof Nansens veg 26 er det for eksempel søkt om å få bygge et leilighetsbygg med fire boenheter med underjordisk parkeringskjeller.

“Bysiluett”

Byantikvaren startet våren 2019 arbeidet med å vurdere hvilke nye områder av byen man ønsker å foreslå som nye såkalte hensynssoner. En hensynssone er regulert i plan- og bygningsloven og legger rammer for hvilke tiltak en grunneier kan sette i gang med.

Også i Sverdrups vei 18 ønsker utbygger å rive eksisterende enebolig og bygge nytt leilighetsbygg. (Illustrasjon: PEAK Arkitekter

I arbeidet med nye hensynssoner har Byantikvaren lagt inn soner man kaller “bysilhuett” og som omfatter åssidene som omkranser Midtbyen. Dette er områder Byantikvaren mener det er viktig å ta vare på.

I mailen til kommunen argumenteres det med at så lenge det er tilstrekkelig potensial for ny boligbygging i sentrale byområder og langs kollektivakser, er det god grunn til å bremse den massive utbyggingen i eldre villaområder

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

Siste saker:

ANNONSE: