2 C
Trondheim
tirsdag, mars 2, 2021
-Annonse-

ILA: Frykter planlagte leilighetsbygg vil ødelegge villastrøk

Nå ber Byantikvaren kommunen trekke i bremsen.

Eplehageutbygging og fortetting gjør at mange av Trondheims eldre villastrøk er i ferd med å endre karakter. Eneboliger rives til fordel for leilighetsbygg mens hageflekkene blir mindre.

Flere planlagte leilighetsbygg gjør at beboere ved Steinberget og Utsikten nå frykter for områdets egenart og helhetspreg.

I en mail til byplankontoret og Byggesakskontoret skriver Byantikvaren at man den siste tiden har mottatt flere bekymringmeldinger fra beboere i området.

Utbygger ønsker å erstatte eksisterende enebolig i Fridtjof Nansens gate 26 med et leilighetsbygg med fire boenheter. (Illustrasjon: HEAT Arkitekter)

I mailen vises det til flere konkrete utbyggingsprosjekt hvor eksisterende eneboliger er planlagt revet og erstattet med leilighetsbygg. I Fridtjof Nansens veg 26 er det for eksempel søkt om å få bygge et leilighetsbygg med fire boenheter med underjordisk parkeringskjeller.

“Bysiluett”

Byantikvaren startet våren 2019 arbeidet med å vurdere hvilke nye områder av byen man ønsker å foreslå som nye såkalte hensynssoner. En hensynssone er regulert i plan- og bygningsloven og legger rammer for hvilke tiltak en grunneier kan sette i gang med.

Også i Sverdrups vei 18 ønsker utbygger å rive eksisterende enebolig og bygge nytt leilighetsbygg. (Illustrasjon: PEAK Arkitekter

I arbeidet med nye hensynssoner har Byantikvaren lagt inn soner man kaller “bysilhuett” og som omfatter åssidene som omkranser Midtbyen. Dette er områder Byantikvaren mener det er viktig å ta vare på.

I mailen til kommunen argumenteres det med at så lenge det er tilstrekkelig potensial for ny boligbygging i sentrale byområder og langs kollektivakser, er det god grunn til å bremse den massive utbyggingen i eldre villaområder

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

PLAN- OG BYGGESAKER

LES SISTE HEIMDALSBLADET
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;