-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Krever at trykkeri stopper virksomheten i sameie i Heimdal sentrum

Beboer har innrapportert det man mener er ulovlig bruk av lokalene. Styret i sameiet skal imidlertid ha godkjent virksomheten før trykkeriet flyttet inn.

- Annonse -

Heimdal Nye Trykkeri AS har holdt til på Heimdal siden starten i 1964. I fjor sommer flyttet selskapet inn i nye lokaler i Kløverplassen sameie i Hans Michelsens veg 10.

Bygget er et kombinert næring- og leilighetsbygg og huser i tillegg til trykkeriet også Melhusbanken og Heimdal Eiendomsmegling.

En beboer i sameiet har nå via sin advokat innrapportert det man mener er ulovlig bruk av lokalene og bedt byggesakskontoret iverksette en ulovlighetsoppfølging.

Beboeren skal være plaget av betydelig støy fra trykkeriet noe som stadfestes av selskapet Obron Nordvest AS som driver med takst og uavhengig kontroll av næringsbygg og boliger.

Målinger skal ha vist et støynivå i leiligheten på opp til 35,8 dB. Maksimalt støynivå fra tekniske installasjoner i boliger er på 27 dB. Videre skal ventilasjonsanlegget gi støyforurensing over maksimalt tillatt støynivå på beboerens uteareal.

Nye Heimdal Trykk AS har imidlertid ingen planer om å stanse virksomheten slik beboeren krever. Via sin advokat påpeker selskapet at virksomheten ble godkjent av styret i sameiet før man flyttet inn, og at man i dag er mer å regne som et kopisenter enn et trykkeri.

Man mener virksomheten faller inn under det som står i gjeldende reguleringsplan.

Når det gjelder støymålingene mener man det kan reises spørsmål om utstyret som ble brukt var korrekt kalibrert. Man mener også at det ikke kan utelukkes at det
foreligger bygningstekniske forhold som ikke er samsvar med forskriftene.

Videre opplyses det om at trykkeriet nå har bestilt vibrasjon- og lydabsorberende matter som skal legges under maskinene og monteres på veggene mot beboerens leilighet.

Saken ligger nå hos Byggesakskontoret

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: