12.3 C
Trondheim
søndag, september 25, 2022
- Annonse -

Trebarnsmoren Ingrid (40) kastet seg inn i politikken – skamroses av Rita Ottervik

Når håper den ferske lokalpolitikeren at personstemmer og slengere kan sikre henne plass i det nye bystyret.

- Annonse -

-Det står stor respekt av det arbeidet som Ingrid og resten av arbeiderlaget har lagt ned når det gjelder det å skape engasjement rundt viktige politiske saker. Det nye «Bydelsmanifestet» er lokaldemokrati i praksis og et eksempel til etterfølgelse for andre bydeler.

Det er onsdag ettermiddag på Rye. Trondheimsordfører Rita Ottervik har valgt å ta en pause fra valgkamparrangementene i sentrum for å fremsnakke Arbeiderpartiets nye listekandidat på Byneset – Ingrid Berg Selfjord (40) 

-Ingrid er en engasjert og ærlig person som garantert vil komme til å kjempe med nebb og klør for alle på Byneset – også Høyre-folk. Ingrid er ikke redd for å si hva hun mener og vil kunne bli en viktig stemme for Byneset i det nye bystyret, forteller Ottervik.

Trebarnsmoren som til daglig jobber som Hovedtillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund, forteller at hun har alltid vært en engasjert person. Hjertesakene er landbruk, miljø, helsepolitikk og likestilling.

Det er travle dager for den ferske AP-politikeren Ingrid Berg Selfjord (bildet). Her hjemme på gården Langørgen på Rye.

Selfjord forteller at hun måtte gå flere runder med seg selv før hun bestemte seg for å gå inn i partipolitikken.

-Jeg tror kanskje det som stopper mange fra å engasjere seg i lokalpolitikken er at man tror man må være enig i absolutt alt i partiprogrammet. For min egen del har jeg flere ganger vært uenig i den politikken som Arbeiderpartiet har ført, forklarer Selfjord.

Men da Selfjord først bestemte seg for å hive seg inn i politikken så var valget av parti enkelt.

-Arbeiderpartiet står for en politikk som jeg mener er den beste for hele samfunnet – ikke bare her på Byneset men også i Trondheim og Norge.

-Hvilke saker er det som opptar folk på Byneset da?

-Mange har sterke meninger om det nye kollektivtilbudet til AtB. Der mange har fått et mye bedre tilbud så har har det skjedd lite eller ingenting på Byneset. I dag er det ganske mange bynesinger som har store problemer med å få den daglige logistikken med barnehage, skole og jobb til å gå opp, forteller Selfjord og bruker seg selv som eksempel.

-Da jeg jobbet turnus var det helt umulig for meg å skulle ta bussen. Det gikk rett og slett ikke busser på de aktuelle tidspunktene. Leder ved sykehjemmet på Byneset sier at de faktisk har rekrutteringsproblemer rett og slett fordi det ikke gå nok busser til og fra byen. Det er helt klart en sak vi må se på.

Humørfylt møte på Rye – Arbeiderpartiets ferske listekandidat Ingrid Berg Selfjord sammen med ordfører Rita Ottervik.

Selfjord mener et møte som arbeiderlaget hadde med AtB er illustrerende for hvor lite prioritert Byneset er.

-AtB hadde med seg et rutekart som viste bussrutene for hele Trondheim, Klæbu og deler av Melhus og Skaun. Byneset var imidlertid klippet bort….!

-Hvilke andre innspill fikk dere under arbeidet med dette bydelsmanifestet deres?

-Først vil jeg gjerne understreke at det er mange som har stått bak arbeidet med bydelsmanifestet. Tone (Vorseth Graneggen) og Stig (Klomsten) er to av de som har vært sentrale i arbeidet.  Når det gjelder tilbakemeldingene vi fikk så var folk veldig opptatt av at Byneset måtte få på plass gang- og sykkelveg langs hele fylkesveien. Mye er gjort, men mye gjenstår.

Ordfører Rita Ottervik åpnet nylig den splitter nye gang- og sykkelvegen på Spongdal. Hun lover at Arbeiderpartiet skal jobbe for fortsatt utbygging i kommende periode.

-Ja det har jeg ikke problemer med å love. Dette med å trygge skoleveien for barn og unge er en av hjertesakene til Arbeiderpartiet, avslutter Ottervik.

Selv om Selfjord står et stykke ned på valglista til Arbeiderpartiet så håper hun at slenger og personstemmer kan sikre henne en plass i bystyret.

-Jeg har forstått det slik at det ikke er så mange ekstrastemmer som skal til, avslutter Selfjord med et smil.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: