12.9 C
Trondheim
søndag, september 26, 2021
- Annonse -spot_img

Fraråder bruksendring av hytte til helårsbolig i viktig viltområde

Miljøenheten frykter en eventuell bruksendring kan skape presedens for andre fritidsboliger i området rundt Hestsjøen.

- Annonse -

En grunneier ønsker å se på muligheten for bruksendring av en fritidseiendom som ligger ved Ringvålvegen et stykke vest for Hestsjøen.

Grunneiendommen har siden den ble opprettet i 1942 vært regulert til fritidsformål. Eiendommen har imidlertid lagt ubenyttet i flere år, noe som har ført til at flere av bygningene har forfalt.

Grunneier har et ønske om å kunne oppføre et bolighus på eiendommen og har i den forbindelse bedt kommunen om en forhåndsuttalelse vedrørende en eventuell bruksendring.

Den aktuelle fritidseiendommen ligger innenfor den såkalte “Leinstrandkorridoren” – en viktig økologisk korridor for planter og dyr. (Foto: Takst Forum Trøndelag)

Miljøenheten skriver i en mail til Byggesakskontoret at man fraråder en bruksendring fra fritidseiendom til helårsbolig.

Dette da eiendommen ligger innenfor den såkalte “Leinstrandkorridoren” (en viktig økologisk korridor for planter og dyr) som forbinder Bymarka med skogområdene i øst.

Miljøenheten uttaler at området vest for Hestsjøen muligens er det viktigste kontaktpunktet i området mellom den økologiske korridoren og Bymarka.

En bruksendring fra fritidseiendom til helårsbolig vil ifølge Miljøenheten medføre økte
forstyrrelser fra folk i et viktig naturområde. I tillegg påpekes det at en bruksendring vil  kunne danne presedens for de andre fritidsboligene i området.

Saken ligger hos Byggesakskontoret

Hytta på eiendommen er på ca. 35 m2. (Foto: Takst Forum Trøndelag)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

ANNONSE:spot_img

LES OGSÅ