15 C
Trondheim
tirsdag, mai 11, 2021
- Annonse -spot_img

Lokale ølhunder inviterer til vaskeekte tyrolerfest i Sjetnemarka

Nystartede "Leirfossan Øl- og Bryggelag" børster støv av tradisjonsrikt arrangement.

- Annonse -

Etter å ha lagt brakk i flere år er det lørdag 26. oktober klart for en ny utgave av “Oktoberfest med Tyrolerklang” i Sjetne Bydelshus.

Selv om det fortsatt er Sjetne Horn & Ompa som vil stå for den musikalske rammen, så er selve arrangør-stafettpinnen overlatt Leirfossan Øl- og Bryggelag

-Det blir en sosial og uformell festkveld med musikk, underholdning, noe godt å bite i og øl. Mye øl. Vi er i samtale med flere lokale bryggerier, forteller Tommy Sivertsen (42) i den nystartede ølforeningen.

Leirfossan Øl- og Bryggelag ble registrert i Brønnøysund i midten av august og har i dag et styre på fire personer. Formålet er å spre kunnskap om historie og kultur rundt øl og ølbrygging.

ER DETTE BYENS MINSTE BRYGGERI: I en lite grillstue i Alf Godagers veg i Sjetnemarka brygges det flere sorter øl. F.v.: Tommy Sivertsen (42), Egil Vollan (53), Kenneth Vasseli (43) og Roar Aas (47)

-Man trenger ikke nødvendigvis å brygge selv for å bli medlem. Det viktigste er at man er glad i øl og at man har en viss interesse av den norske øl- og bryggetradisjonen, forteller Roar Aas (47)

Leirfossan Øl- og Bryggelag har på kort tid rukket å få over 30 betalende medlemmer. I likhet med de fleste andre ølforeninger så er det også her en betydelig overvekt av menn.

-Er ikke dette med å brygge eget øl og møtes til ølsmakekvelder først og fremst en “gutteting”?

-Tradisjonelt sett har det nok vært slik. Vi ser imidlertid at jentene mer og mer på vei inn også på dette området. Selv om vi kun har holdt på litt over én måned så har vi allerede flere ølinteresserte damer i foreningen, forteller Egil Vollan (53) som er den av styremedlemmene som har brygget eget øl lengst.

-Før den gamle “ølloven” ble opphevet på slutten av 90-tallet var det kun de med tilgang på egen malt som fikk lov til å brygge eget øl. Jeg vokste opp på gård på Skatval hvor man drev med korn, og fikk tidlig lære om bryggekunstens hemmeligheter.

KLART FOR PRØVESMAKING: -Den beste ølen er den som er åpnet, smiler Egil Vollan på vei ut av grillhytta/bryggeriet i Alf Godagers veg

Selv om Leirfossan Øl- og Bryggelag har sitt utspring i Sjetnemarka så er foreningen åpen for alle uansett hvor man måtte bo i byen.

Kenneth Vasseli (43) er foreningens kasserer og er bosatt på Nardo.

-Ved siden av det rent sosiale så er det å være med i en ølforening en utrolig flott måte å kunne lære om nye ølsorter på og ikke minst hvilke typer øl som passer til forskjellige matretter. Her syndes det dessverre ganske mye, også blant utestedene.

Sivertsen forteller at foreningen planlegger en rekke medlemsmøter og aktiviteter etterhvert som medlemstallet øker.

-Vi kommer til å arrangere temamøter rundt øl og mat, kurs i ølbrygging, smakekurs og ulike turer og lokale festivaler. Den første smakskvelden blir dagen før oktoberfesten på Sjetne Bydelshus, altså fredag 25. oktober. Alle som har meldt seg inn før den tid er hjertelig velkommen.

HER finner du mer informasjon om Leirfossan Øl- og Bryggelag

HER finner du mer informasjon om “Oktoberfest med Tyrolerklang” den 26. oktober

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img

LES OGSÅ

ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;