16.1 C
Trondheim
mandag, mai 23, 2022
- Annonse -

Sommerfuglen Café har åpnet i Ringvålvegen

GLA'SAK: Husker du saken om hjerneskadede Vivian (20) som ønsket å starte egen kafé? Nå har drømmen endelig gått i oppfyllelse.

Heimdal sentrum fikk denne uken et nytt tilskudd på kaféfronten. Mandag åpnet Sommerfuglen Café i de tidligere restaurantlokalene i Ringvålvegen 14.

Kaféen drives av en egen frivillighetsforening og er startet for at ungdom med spesielle behov skal kunne oppleve mestring, livsglede og hva det vil si å være en del av et fellesskap.

Elin Rokseth (42) er mor til hjerneskadede Vivian (20) som nå endelig har fått oppfylt drømmen om å drive egen kafé. Rokseth forteller at veien frem har vært lang, men at støtten til prosjektet har vært stor.

-Det er nesten som man blir på gråten. Privatpersoner og næringsliv har stilt opp både med varer, tjenester og rene pengegaver. Uten denne hjelpen vet jeg ikke hvor vi hadde vært i dag, forteller en rørt Rokseth.

LES OGSÅ: Elin (42) får massiv støtte etter innlegg på Facebook om hjerneskadet datter

 

Denne gjengen hadde tatt turen innom Sommerfuglen Café på åpningdagen. F.v.: Listbeth Inderø, Anders Vorvik og Birger Jan Moen.

Flere av de Bydelsnytt snakket med under åpningsdagen forteller at man har savnet et møtested som Sommerfuglen Café.

-Heimdal sentrum har jo et par fine kafeer fra før, men med den planlagte boligutbyggingen i bydelen så trenger vi flere sosiale treffsteder som dette, forteller Birger Jan Moen.

Også Anders Vorvik og Lisbeth Inderø på nabobordet satte pris på det nye kafétilbudet i Ringvålvegen.

-Et kjempeflott sted å stikke innom i lunsjpausen, unnsett om man vil ha noe å spise eller bare for en kopp kaffe. Lokalene har blitt kjempefine etter oppussingen, forteller de.

Astrid (39) hadde tatt turen innom Sommerfuglen Café med barna Ludvig (5) og Ingrid (3).

-Det at ungdom med spesielle utfordringer her kan få en meningsfull hverdag synes jeg er et utrolig flott tiltak som folk på Heimdal absolutt bør støtte opp om, forteller småbarnsmammaen.

Astrid (39) hadde tatt turen innom Sommerfuglen Café med barna Ludvig (5) og Ingrid (3). -Et utrolig flott tiltak, sier småbarnsmammaen som selv bor på Heimdal.

For støtte trenger kaféen. Det å leie lokaler midt i Heimdal sentrum er nemlig ingen rimelig fornøyelse.

-Vi har i første omgang tegnet kontrakt for ett år. Håpet er at vi skal få kafédriften til å gå rundt slik at vi kan fortsette driften etter dette. Enn så lenge så betaler ungdommen husleie og andre utgifter med egen trygd og sparepenger, forteller Rokseth.

Sommerfuglen Café vil i første omgang holde åpent mellom kl. 10 – 15 mandag til fredag.

Ønsker du å støtte Sommerfuglen Café? Se HER for info

DISSE FIRMAENE HAR STØTTET SOMMERFUGLEN CAFÉ:

Inne på Sommerfuglen Café så har man laget en «Sponsorvegg». -Støtten fra næringslivet har vært fantastisk, forteller Elin Rokseth (42) som er mor til en av ungdommene som skal drive kaféen.
SOMMERFUGLEN CAFÉ HAR ÅPNET: Line Wullum, Helena Nordtvedt, Vivian Rokseth, Elin Rokseth 😊 Bak fra venstre: Linda Aronsen, Marie Aronsen, Britt Oda Nordtvedt og Frida Herstad Svendsen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ