- Annonse -

Linnéa (34) lager Midtbyens aller første veggmaleri

Midtbyens veiter og gårdsrom skal vitaliseres. Denne uken har den trondheimsbaserte kunstneren Linnéa Johansson satt farge på Gjelvangveita.

- Annonse -

Det er en 100 m2 stor og grå vegg i Gjelvangveita som nå er i ferd med å få nytt liv. Veggen vil, når den står ferdig, være Midtbyens aller første veggmaleri.

Det er den Trondheimsbaserte kunstneren Linnéa Johansson (34) som står for utsmykningen.

Johansson debuterte som kunstner allerede i 16 års alderen med satiriske tegneserier i
Göteborgs Lokalblad. I 2015 skapte hun det virale tegneheftet “Supermjuka hjältar” som hun gav ut gratis for å stille spørsmål om hvordan kjønnsroller påvirker små barn.

Johansson har de to siste årene publisert en illustrert diktsamling i Spania, samt boken
«Soulfies», et konsept som hun senere har utviklet til en kunstutstilling på Bennett Reklamebyrå i Trondheim.

Hun jobber nå med en grafisk novelle og er aktiv som illustratør og gatekunstner i Spania. Veggen i Gjelvangveita er hennes første utendørsvegg i Trondheim.

Prosjektet er gjort mulig gjennom et samarbeid mellom Kulturenheten i Trondheim kommune, Midtbyen Management og prosjektet «Vitalisering av veiter og gårdsrom i Midtbyen». Sponsorer for prosjektet er Flügger Farve og Koteng Eiendom.

Idéen har sitt utspring i forbindelse med forarbeidet til Kulturnatt. Målet er å fargelegge en ellers grå flate og samtidig inspirere byens befolkning til nysgjerrighet rundt Trondheims skjulte byrom i Midtbyen.

Kunstneren har i samarbeid med Vitalisering av veiter og gårdsrom valgt hovedfarger som ligger opp i mot Trondheimspaletten.

 

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: