-11 C
Trondheim
søndag, november 28, 2021
- Annonse -spot_img

Linnéa (34) lager Midtbyens aller første veggmaleri

Midtbyens veiter og gårdsrom skal vitaliseres. Denne uken har den trondheimsbaserte kunstneren Linnéa Johansson satt farge på Gjelvangveita.

Det er en 100 m2 stor og grå vegg i Gjelvangveita som nå er i ferd med å få nytt liv. Veggen vil, når den står ferdig, være Midtbyens aller første veggmaleri.

Det er den Trondheimsbaserte kunstneren Linnéa Johansson (34) som står for utsmykningen.

Johansson debuterte som kunstner allerede i 16 års alderen med satiriske tegneserier i
Göteborgs Lokalblad. I 2015 skapte hun det virale tegneheftet “Supermjuka hjältar” som hun gav ut gratis for å stille spørsmål om hvordan kjønnsroller påvirker små barn.

Den trondheimsbaserte kunstneren Linnéa Johansson gir nytt liv til en grå og kjedelig vegg i Midtbyen. Her etter to dagers arbeid.

Johansson har de to siste årene publisert en illustrert diktsamling i Spania, samt boken
«Soulfies», et konsept som hun senere har utviklet til en kunstutstilling på Bennett Reklamebyrå i Trondheim.

Hun jobber nå med en grafisk novelle og er aktiv som illustratør og gatekunstner i Spania. Veggen i Gjelvangveita er hennes første utendørsvegg i Trondheim.

Prosjektet er gjort mulig gjennom et samarbeid mellom Kulturenheten i Trondheim kommune, Midtbyen Management og prosjektet «Vitalisering av veiter og gårdsrom i Midtbyen». Sponsorer for prosjektet er Flügger Farve og Koteng Eiendom.

Idéen har sitt utspring i forbindelse med forarbeidet til Kulturnatt. Målet er å fargelegge en ellers grå flate og samtidig inspirere byens befolkning til nysgjerrighet rundt Trondheims skjulte byrom i Midtbyen.

Kunstneren har i samarbeid med Vitalisering av veiter og gårdsrom valgt hovedfarger som ligger opp i mot Trondheimspaletten.

NB! Lørdag 28. september er det «Barnas Bylørdag». 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

LES OGSÅ