-0.6 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

-Nye gatelys vil gjøre det triveligere for alle som går og sykler på Kattem

Beboere gleder seg over Miljøpakkens planer om gatebelysning langs gangvegen ved Lisbeth Nypans veg.

- Annonse -

Miljøpakken har siden 2014 investert millioner i oppgradering av snarveier og gangstier i Trondheim. Formålet er å få flest mulig til å gå og sykle fremfor å bruke bil.

Ett av tiltakene som har vist seg å gi gode resultater er etableringen av gatelys. I 2020 har derfor Miljøpakken planlagt belysning langs flere snarveier og gangveier.

LES OGSÅ: Disse snarveiene rustes opp i 2020

Én av disse er gangveien mellom busstoppene i Lisbeth Nypans veg på Kattem.

-Skal det bli nye gatelys sier du? Å, så flott! Det vil ha mye å si for trivselen i hele nærområdet.

Torill Carlsen (67), Ann Holden (51) og Linda Trøan (43) har tatt turen innom frivilligsentralen på Kattem for å diskuterer siste ukes små og store hendelser.

De synes det er positivt at Miljøpakken nå planlegger å oppgradere gangveien like ved.

Gangveien (til venstre i bildet) langs Listbeth Nypans vei på Kattem skal få gatebelysning

-Selv om det er gatelys langs Lisbeth Nypans veg, så er det i vinterhalvåret allikevel ganske mørkt på gangveien. Det er nok til at mange rett og slett ikke ønsker å gå her, spesielt på dager hvor det kan være glatt, forklarer Torill Carlsen.

Men selv om de tre Kattem-damene gleder seg over ny gatebelysning så er de klar på at det er mye som kunne vært lagt bedre til rette for myke trafikanter.

-Etter at holdeplassene ble flyttet så må mange nå rusle langs veikanten for å komme seg til bussen. Det går greit når det er lyst og bart, men når snøen kommer blir det verre. Miljøpakken burde forlenge gangveien fra parkeringsplassen ved Prix og frem til Tunnelvegen, mener Ann Holden.

En annen ting som damene mener burde vært bedre er lysstyrken på de eksisterende gatelysene.

-Jeg skjønner at man må tenke på miljøet, men når lysstyrken er så svak som den ofte er  så kan man spørre seg om det i det hele tatt er noen vits i gatelysene. Det blir nesten bare til pynt, mener Linda Trøan.

Linda Trøan (t.v.) ,Ann Holden og Torill Carlsen med hunden «Prince» håper brua ved Prix vil bli strødd og måket i vinter. Brua ble stengt for alle motorkjøretøy etter en påkjørsel i sommer.

I sommer kjørte en lastebil inn i gangbrua ved Prix noe som førte til store skader på selve bruplata og på veggsøylene.

Gangbrua ble etter påkjørselen fysisk stengt for alle kjøretøy, herunder blant annet traktorer og brøytebiler.

Stenging av brua har gjort at flere på Kattem nå lurer på hvordan det vil bli til vinteren med henhold til strøing og snømåking.

-Brua vil bli håndstrødd inntil videre. Vi jobber med saken og i kontakt med entreprenør for å se hva vi kan gjøre videre, forteller planlegger Milena Gundersen i Trondheim bydrift.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: