-2.2 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

-Skal Heimdal sentrum overleve må næringsliv og kommune spille på lag

Kristin Høstad ved Albert Vold Interiør mener det er på tide å rette blikket fremover.

- Annonse -

-Det har vært mye snakk om gamle trehus som rives og nisjebutikker som må legge ned. Jeg skulle ønske vi nå kunne begynne å fokusere mer på de mulighetene som utbyggingen faktisk gir, istedenfor bare å holde fast ved det som var.

Bydelsnytt er innom interiørbutikken Albert Vold Interiør i Heimdal sentrum. Daglig leder Kristin Høstad, som i 2015 også gikk inn på eiersiden i firmaet, er travelt opptatt med å måle opp gardinlengder til en av butikkens faste kunder.

Høstad tar seg allikevel tid til å snakke om hva som må til for at Heimdal sentrum fortsatt skal være et attraktivt handlested. Dette er nemlig et tema som har engasjert i henne i mange år.

LES OGSÅ: Staker ut kursen for fremtidens Heimdal 

-I fjor forsvant både helsekostbutikken og brudesalongen, noe som helt klart var et tap for Heimdal sentrum. Men når det først ble slik så må vi nå heller se på hva som kan komme istedenfor, forteller Høstad mens hun peker over veien hvor tre eldre trehus nå står og venter på å bli revet.

-Skal Heimdal sentrum klare å overleve som et attraktivt handlested må vi som driver butikk bli flinkere til å gjøre mer ut av oss samtidig som at folk benytter oss mer , mener Kristin Høstad (bildet) hos Albert Vold Interiør AS.

-Utbyggingen og fortettingen gjør at Heimdal sentrum vil få et mye mer kompakt og urbant preg. Om man samtidig passer på å regulere inn nok grønne lunger og uterom så kan resultatet bli ganske så bra.

For Høstad mener det er viktig at det kan yre av liv i sentrum.

-Ikke bare for oss som driver forretning selvfølgelig, men også for alle som bor i området. Heimdal sentrum må bli en «destinasjon» hvor folk ikke bare handler, men også et sted hvor folk kan møtes i ulike sosiale sammenhenger.

-Hva kan næringslivet selv gjøre?

-Vi må muligens bli flinkere til å gjøre mer ut av oss i form av ulike markeder og aktiviteter. Skal vi lykkes så må vi også få kommunen mer på banen.

-På hvilken måte?

-Undersøkelser viser at mange opplever Heimdal sentrum som en litt grå og kjedelig plass. Kommunen kan være med å krydre sentrum gjennom etablering av små torg, bedre og oftere asfaltering, beplantning og spennende møteplasser

Selv om Høstad er glad for satsingen på kollektivtransport og gang- og sykkelveger, mener hun det er viktig at kommunen ikke glemmer bilistene.

-Det er ikke alt du kan ta med deg på bussen eller bak på sykkelen. Skal Heimdal fortsatt være et attraktivt handelssted så er det viktig med et tilfredsstillende antall parkeringsplasser i sentrumsområdet.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: