-En paviljong kan skape liv og røre i Heimdal sentrum

-En trailerhenger blir ikke helt det samme, sier styreleder i Åsheim skolemusikkorps Aud Soltveit.

- Annonse -

Flere har kommet med innspill til den nye prosessplanen for Heimdal sentrum. En av de som har luftet noen tanker rundt fremtidens Heimdal er styreleder Åse Soltveit i Åsheim skolemusikkorps.

Soltveit mener det er viktig at kommunen legger til rette for kulturelle opplevelser slik at sentrum ikke dør ut.

-Det å ha noen samlingspunkt i sentrum tror jeg er viktig for samholdet i bydelen. Det er også noe som kan være med på å skape trygghet og gode oppvekstvilkår for ungene våre, forteller hun.

På vegne av Åsheim skolemusikkorps foreslår styrelederen at det settes opp en paviljong i Heimdal sentrum.

-En paviljong vil være med på å sette farge på Heimdal noe som vil gi økt trivsel blant folk som bor eller ferdes i området. Ved at det blir lettere for ulike kulturaktører å opptre, så vil en paviljong også kunne føre til økte inntekter for butikker og næringsliv.

-Plassen foran fiskebutikken hadde vært en fint sted å kunne sette opp en paviljong, mener styreleder Aud Soltveit i Åsheim skolemusikkorps. Her er det Heimdal Musikkorps som spiller under en festdag sommeren 2015 (Arkivbilde)

-Hvor bør en slik paviljong stå?

-Det viktigste er at den er plassert i sentrum og at den ikke står ved et veikryss med tanke på små barn. «Torget» foran fiskebutikken er én mulighet. Paviljongen bør ha plass til rundt 50 personer slik at det blir nok plass for ulike kor og korps å opptre.

Julegrantenning

I sitt innspill til Byplankontoret skriver Soltveit at man frykter for den tradisjonelle julegrantenninga om man ikke får et egnet sted å avholde arrangementet.

-Om man ikke tar høyde for en plass der det kan stå et juletre i desember så vil tradisjonen forsvinne. Det hadde vært utrolig synd da julegrantenninga er noe mange på Heimdal har et nært forhold til.

Aud Soltveit (midt i bildet med hvit genser) er styreleder i Åsheim skolemusikkorps. Hun håper man kan få på plass en paviljong i Heimdal sentrum. Her fra julegrantenninga i 2017.

Julegrantenninga den 1. søndag i advent har de senere årene trukket rundt 300 små og store heimdalinger. Arrangementet er et samarbeid mellom Åsheim skolemusikkorps og næringsforeningen på Heimdal.

Om det fortsatt blir julegrantenning på Heimdal så ser styrelederen gjerne at arrangementet kan utvides med flere kulturelle aktører som kor, dansere og ulike artister.

-Så absolutt. Da bør vi imidlertid få på plass en mer permanent scene. Det å krøke seg sammen på en trailerhenger slik vi nå gjør, blir ikke helt det samme .

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ