14 C
Trondheim
søndag, september 26, 2021
- Annonse -spot_img

MØLLENBERG: Her vil utbygger fortette med 43 leiligheter

Nytt boligprosjekt i Weidemanns vei kan sette presedens for videre fortetting av småhusbebyggelsen mellom Stadsingeniør Dahls gate og Møllenberg.

- Annonse -

OPPDATERT: Et flertall i bygningsrådet gikk tirsdag inn for at eksisterende bebyggelse kan erstattes med leilighetsbygg. HER finner du saksprotokollen. (ekstern link)

Det er selskapet Weidemanns vei Eiendomsutvikling AS som nå ønsker å erstatte bolighusene i Weidemanns vei 27, 29, 31 og 33 med fire frittstående leilighetsbygg med totalt 43 leiligheter.

Dagens bebyggelse består av tre firemannsboliger og én enebolig med utleiedel – til sammen 14 boenheter. Boligen i Weidemanns vei 27 har antikvarisk verneklasse C.

Kommunedirektøren mener et vedtak om igangsettelse eller avvisning av det aktuelle planinitiativet bør være gjenstand for en politisk prinsippavklaring. Dette da boligprosjektet kan sette en presedens for en videre fortetting av småhusbebyggelsen i området.

Kommunedirektøren mener fortettingen er løst på en god måte ved at prosjektets skala er forsøkt brutt ned ved hjelp av mindre forskyvninger i fasaden.

Leilighetsbyggene er videre tenkt tilpasset eksisterende strøkskarakter gjennom fargebruk, fasadematerialer, takform og tak-kledning.

Det påpekes at planområdet har noen “spesifikke kvaliteter” men at det på ingen måte er spesielt. Byantikvaren har imidlertid signalisert at man ved en ny rullering av KPA vil foreslå en utvidelse av den tilgrensende hensynssonen til også å omfatte Weidemanns vei 27, 29, 31 og 33

Selv om planforslaget er i tråd med gjeldende reguleringsplan og hovedtrekkene i KPA, så mener Kommunedirektøren det er viktig å ta stilling til hvorvidt riving av fire velfungerende boliger er bærekraftig ressursbruk.

Saken kommer opp i bygningsrådet tirsdag 25, februar

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

ANNONSE:spot_img

LES OGSÅ