12.9 C
Trondheim
søndag, september 26, 2021
- Annonse -spot_img

LADE: Mener ny tremannsbolig vil forringe historisk turområde

Fem naboer protesterer mot fortettingsprosjekt i Ladehammerveien 28 B

- Annonse -

En privat utbygger ønsker å rive eksisterende bolig og garasje i Ladehammerveien 28B og erstatte dette med en ny tremannsbolig.

Byggesakskontoret godkjente i november rammesøknaden etter å ha gitt dispensasjon fra blant annet utnyttelsesgrad, byggegrense og antall etasjer.

I alt fem naboer har påklaget vedtaket.

I klagene heter det at tiltaket ikke har de nødvendige “visuelle kvaliteter” og at det vil “bryte med stedstilpasningen”. Man mener det videre bør tas med i betraktningen at tiltaket er plassert “rett ved historisk grunn”.

En av naboene er bekymret for hvilken presedens vedtaket i Byggesakskontoret vil kunne gi, og hva det vil ha å si for utviklingen av nabolaget på sikt.

Det fremholdes videre at tiltaket vil gi tap av sjøutsikt, sol og dagslys for omkringliggende bebyggelse, og at verdien på øvrige boliger i området dermed reduseres.

Fortetting

I sitt saksfremlegg til bygningsrådet anbefaler Kommunedirektøren at vedtaket fra Byggesakskontoret opprettholdes og at klagen fra naboene avvises.

Det vises til at dagens fortettingspolitikk innebærer at naboer må tåle “noe mer ulemper” i form av innsyn, redusert utsikt, lys og solforhold samt økt aktivitet i nabolaget.

Kommunedirektøren mener tiltaket ikke representerer noen flere ulemper enn hva som
er påregnelig i bystrøk.

I saksfremlegget fremholdes det at området ikke har noen utpreget strøkskarakter og at boligen er gitt “en god tilpasning til terrenget, tomtearealet og omkringliggende bebyggelse”.

Saken behandles i bygningsrådet tirsdag 17. mars

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

ANNONSE:spot_img

LES OGSÅ