Byens idrettslag og korps sliter som følge av koronakrisen. For Tillerbyen skolekorps kan situasjonen fort bli prekær.
Den årvisse flaskeinnsamlingen er avlyst og ingen vet ennå hva som skjer med 17. mai. I tillegg kan korpset miste et depositum på 100.000 kroner for en korpstur som nå er avlyst.
-Det er en krevende situasjon. Flaskeinnsamlingene alene gir rundt 60-70000 kroner inn til korpset. På 17. mai får korpset inn rundt 120-130 000 kroner på ulike aktiviteter, forteller dugnadsansvarlig Kathinka Leikanger Friquin.
Det er Tillerbyen skolekorps og FAU som hvert år sørger for familiearrangementer ved Tonstad, Hårstad og Rosten skoler.
Friquin forteller at det ikke bare økonomien som nå påvirkes av koronakrisen
-Én ting er at vi får mindre å rutte med til innkjøp og vedlikehold av instrumenter. Inntektstapet virker også inn på rekrutteringsarbeidet, forklarer hun.
For det er på vårparten at mye av rekrutteringen til skolekorpsene skjer. For Tillerbyen skolekorps sin del var man godt i gang med et samarbeid med Hårstad skole da koronakrisen satte inn. Dette er nå satt på vent.
HER finner du Spleisen.
Korpset har også planlagt et prosjekt på SFO på alle tre skolene på Tiller og Tonstad. Også dette står nå i fare for å bli utsatt.
Utsatt er også den faste spillingen for bydelenes konfirmanter, da alle konfirmasjoner er utsatt til høsten.
-Spilling for konfirmantene er en flott tradisjon som gir en fin opplevelse for både konfirmanter og gjester. Korpset får samtidig flott trening på marsjering og spilling fram mot 17. mai, forteller Friquin som lover at det skal bli spilling for konfirmantene til høsten.
Noen som synes at det er kjedelig at man nå ikke kan gå på korpsøvinger er søsknene Olivia (8), Aurora (14) og Viktor (16) i Hårstadreina.
-Det er veldig dumt men jeg skjønner hvorfor det er slik. Det er fordi vi ikke skal smitte noen som kanskje kan bli veldig syk, forklarer Olivia mens hun stolt viser frem kornetten hun fikk utdelt da hun begynte i korpset.
Også korpsmamma Ragnhild Myrland synes situasjonen er vanskelig.
-Selv om hverdagen er snudd på hodet så prøver vi allikevel å holde på rutinene. Det er imidlertid utfordrende når ungene hverken kan gå på skolen eller på korpsøvinger.
Myrland er utdannet jordmor, men jobber nå i Helseplattformen AS som eies av Helse Midt-Norge RHF og Trondheim kommune.
Denne uken bestemte helsearbeideren og trebarnsmoren seg for at det måtte gjøres en ekstra innsats også for skolekorpset.
-Vi kan ikke bare sitte å se på at store deler av inntektsgrunnlaget faller bort. Vi er nødt til å gjøre noe med det, forteller Myrland som nå har startet en egen «Spleis» for korpset.
-Håpet er at alle som setter pris på korpsmusikk på 17. mai nå kan støtte oss med noen kroner på «Spleis». Pleier man å gi til flaskeinnsamlingen så kan man jo gi litt her, oppfordrer Myrland.
HER finner du Spleisen.