Krangler om parkering i Ranheimsfjæra

Nå ber utbygger forvaltningen sette en stopper for klagers "stadige forsøk på omkamper". Klager på sin side beskylder utbygger for "hersketeknikker"

- Annonse -

Etter flere runder hos Fylkesmannen hvor kommunens vedtak har blitt opphevet, er det nå klart for ny klagesak rundt Skanskas boligprosjektet «Elvesvingen» på Ranheim.

Sist saken var oppe til politisk behandling var i april 2019. Bygningsrådet valgte også den gang å følge Kommunedirektørens innstilling, og fastholt kommunens vedtak om delvis godkjenning av rammesøknad og igangsettingstillatelse.

Vedtaket ble påklaget og oversendt Fylkesmannen som i slutten av august på nytt gikk inn og opphevet kommunens vedtak. Dette førte til at Skanska måtte stanse all aktivitet på byggeplassen.

Elvesvingen, Ranheim (Illustrasjon: Skanska)

Skanska søkte da om en midlertidig dispensasjon fra parkeringsbestemmelsene, noe Byggesakskontoret innvilget i slutten av september. Det er klage på dette vedtaket som nå skal behandles i bygningsrådet.

Uenigheten består ikke i hvorvidt det er press på parkeringsplassene i området. Det er både Skanska og naboene samstemte om.

Uenigheten består i hvordan parkeringsdekningen for det aktuelle boligprosjektet skal regnes ut, og dermed hvor mange parkeringsplasser som faktisk mangler i henhold til regelverket.

Skanska og kommunen mener det mangler 19 parkeringsplasser, mens Fylkesmannen og naboene mener 21.

Slik blir utsikten fra 5. etasje i de nye boligblokkene i Elvesvingen i Ranheimsfjæra (Foto: Skanska/Nylander)

I sitt tilsvar til klagene skriver advokat Jon Oppedal Vale i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig at forvaltningen nå må «sette en stopper» for naboenes «stadige forsøk på
omkamper om spørsmål som allerede er avgjort».

Dette får advokat Elling André Lillefuhr i Legaconsult advokat til å reagere.

Lillefuhr som representerer 20 forskjellige naboer og som selv bor i området, kaller uttalelsen fra Vale «uhørt» og et forsøk på «hersketeknikker».

Også styret i sameiet Ranheimsfjæra fellesareal som representerer alle de seks sameiene i Ranheimsfjæra, reagerer.

I sin klage skriver styret at det er «betenkelig og foruroligende» at bygningsmyndighetene og bygningssjefen har en oppfatning som «er i strid med menneskers normale rettsoppfatning».

Saken skal behandles i bygningsrådets møte den 31. mars

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ