-3.9 C
Trondheim
mandag, mars 8, 2021
-Annonse-

MØLLENBERG: Ber om bruksendring – viser til byggesøknad fra 1896

Vil bygge om sokkeletasje i Nedre Møllenberg gate 61a og 61b til boligformål.

ROJO Arkitekter AS har på vegne av AHA Eiendom AS søkt kommunen om bruksendring og ombygging av sokkeletasjene til Nedre Møllenberg gate 61a og 61b.

Arealene er tidligere godkjent som butikk, men står i dag for det meste tomme.

Tiltakshaver mener sokkeletasjene er “svært begrenset og lite attraktivt” som næringsareal, og at en bruksendring til bolig derfor vil “styrke områdets karakter og funksjonsdyktighet”.

I rammesøkanden fremholdes det at en bruksendring ikke vil gi noen økning i antall boenheter i forhold til det som allerede skal være godkjent på eiendommen.

Dagens eier av Nedre Møllenberg gate 61 mener gamle byggesøknadstegninger viser at det var et “værelse” i sokkeletasjen og at dette trolig ble brukt til bolig.

For å underbygge dette vises det til en byggesak fra 1969 og byggesøknadtegninger fra 1896. I de over 120 år gamle tegningene så fremgår det at sokkeletasjen i forgården (61a) inneholder “Butikk» og «Værelse».

Tiltakshaver mener “værelset” mest sannsynlig har blitt brukt som bolig.

Det fremholdes videre at en bruksendring ikke vil medføre noen økning av antall personer som benytter boligen i forhold til det som var vanlig da husene ble bygget.

I søknaden vises det til opplysninger fra SSBs folketelling i 1900 hvor det heter at det i en gjennomsnittlig byleilighet bodde mellom fem og seks personer på to -tre rom.

Tiltakshaver mener derfor det er rimelig å anta at det bodde 38 mennesker i bygårdene. Med en bruksendring av sokkeletasjene vil det med dagens bruksmønster bo 29 personer der.

Slik ser tiltakshaver for seg at sokkeletasjen i Nedre Møllenberg gate 61 (forgården) kan benyttes til bolig.

Nedre Møllenberg gate 61 er omfattet av omfattet av reguleringsplan 229 «Verneplan for Møllenberg/Kirkesletten/Rosenborg gjennom midlertidige reguleringsbestemmelser for dette området».

Det er ikke kommet nabomerknader til søknaden som foreløbig ligger hos Byggesakskontoret.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

PLAN- OG BYGGESAKER

LES SISTE HEIMDALSBLADET
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;