-1.2 C
Trondheim
torsdag, mars 4, 2021

/

10 tips for en spennende sommerferie i Trøndelag

Rekordmange vil i år legge sommerferien til Norge.

Av Jan Vestre

I en fersk spørreundersøkelse fra Opinion svarer 85% at man i år mest sannsynlig vil legge sommerferien til Norge. Kun 3% oppgir å ha konkrete planer om en utenlandsferie.

En kriserammet reiselivsnæring håper nå mange vil legge sommerferien til eget fylke og nærområde.

-Trøndersk opplevelsesnæring har de siste årene hatt en kontinuerlig vekst. Alt lå til rette for et godt 2020 med mange nye tilbud og aktører innen kultur, mat og natur. Over natta ble alt snudd på hodet, forteller reiselivssjef Petra Sestak i Trøndelag Reiseliv AS.

Sestak som selv har bodd over store deler av verden, forteller at mange trøndere ikke er klar over hvor mye eget fylke faktisk har å by på.

Petra Sestak, reiselivssjef Trøndelag Reiseliv AS

  • Det er mange plasser i regionen som er så og si uutforsket av trøndere. Mange har nok trodd at man måtte reise lenger avgårde for å finne de ulike opplevelsene og aktivitetene.

Karin Fuglem har jobbet som salgs- og markedskoordinator i Trøndelag Reiseliv AS siden 2011. Også hun kan fortelle om mange skjulte perler i Trøndelag.

-Jeg har vært mye på farten i regionen og kjenner den ganske godt. Allikevel kommer jeg stadig over nye spennende plasser og flotte opplevelser. Det fine med Trøndelag er at det har noe for absolutt alle – fra barnefamilier til eventyrere.

Reiseliv

Trøndelag Reiseliv AS ble etablert i 1991 under navnet Midt-Norsk Reiseliv AS. I samarbeid med de ulike destinasjonsselskapene og reiselivsnæringen jobber selskapet med å løfte frem og utvikle Trøndelag som et attraktivt og helårlig reisemål.

Karin Fuglem, salgs- og markedskoordinator i Trøndelag Reiseliv AS

-Det er ikke bare de ulike natur- og kulturopplevelsene som er med på å sette Trøndelag på feriekartet. Fylket er også kjent for å være en av Norges beste matregioner hvor man kan spise kreative retter basert på lokale råvarer av beste kvalitet. Vi trøndere er også utrolig flinke på dette med vertskap, forteller Sestak.

Både Sestak og Fuglem håper mange trøndere i år vil legge sommerferien til eget fylke. Her kommer de med sine tips for en aktiv og spennende ferie i Trøndelag.

 

 

10 ferietips for Trøndelag

 

AKTIV FAMILIEFERIE PÅ OPPDAL 

Rafting er populært i alle aldre.

I 30 år har Opplev Oppdal levert aktiviteter som rafting, juving, zipline park, og teambuilding i Villmarksleiren.

Når det gjelder rafting så er det lagt opp tre forskjellige løyper med ulik vanskelighetsgrad. Zipline-parken består av 8 ulike wiretaubaner som garantert gir sug i magen.

Nettsted: opplevoppdal.no

KORONA:Facebook meldes det at raftingen foregår som normalt, men med ekstra forholdsregler.


 

MOSKUSSAFARI PÅ DOVREFJELL

Den majestetiske moskusen kan du treffe på Dovrefjell

Oppdal Safari har drevet med safari – og turguiding siden 1995, og er i dag en av de største aktørene i regionen. Guidene har bred kunnskap og erfaring innen økologi, friluftsliv og turisme, og har de beste forutsetninger for å gi en trygg, utfordrende og uforglemmelig opplevelse i nasjonalparken.

Oppdal Safari er behjelpelig med overnatting på ulike hotell, leiligheter, hytter og campinghytter.

Nettsted: moskussafari.no

KORONA: Moskussafariene går som normalt. Det er god plass i fjellet. Man kan dog leie egen guide om man ønsker.


 

OVERNATTING I TREHYTTE I NAMSOS

Koble ut hverdagen i toppen av furutrærne.

I trehytta Himmelhøy er man fri som fuglen. Her kan man virkelig få et avbrekk fra hverdagen sammen med barna, vennene eller kjæresten. Hytta har overnattingsplass for 7 stykker og er utstyrt med vedovn, gasskjøleskap, gasskomfyr og er rikt utstyrt kjøkken.

Ute på verandaen er det bord og benker til å sitte ute og bålpanne til bål og grilling.

Hytta ligger idyllisk til ved Breksillan og Storvatnet, 30 minutter nord for Namsos.

Nettsted: himmelhoy.no

KORONA: Er ikke påvirket av koronakrisen.


 

OVERNATTING PÅ FREDET FISKEVÆR

Sørgjæslingan (Foto: visitnorway.no)

Opplev det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan, som ble fredet som kulturmiljø i 2010. Sør-Gjæslingan er en gruppe småøyer ut mot havstykket Folla, 5 mil sørvest for Rørvik.

I sin tid var dette et av de største og viktigste fiskeværene sør for Lofoten. Flere tusen fiskere var samlet her i sesongen.

I sommersesongen går det hurtigbåt. Man kan bestille døgnovernatting fredag-lørdag og lørdag søndag i perioden 22.06-18.08.

Nettsted: visitnorway.no

KORONA: Er ikke påvirket av koronakrisen.


 

OPPLEV “DEN GYLDNE OMVEI” PÅ INDERØY

dsgsdgs

Vegstrekningen Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag, med mat, kunst- og kulturopplevelser underveis.

Langs Den Gyldne Omvei kan du besøke kunsthåndverkere i sine verksted, produsenter av gårdsmat, historiske minnesmerker, galleri og kunstmuseum, skulpturpark, – og du kan spise og sove godt i fredelige omgivelser.

Nærheten til sjøen gir muligheter til bading, fiske, båt- og friluftsliv. Hvorfor ikke ta med familien eller kjæresten på en sykkeltur på vakre Inderøy?

Nettsted: dgo.no

KORONA: Er ikke påvirket av koronakrisen.


 

OVERNATTING PÅ FJELLGÅRD i TROLLHEIMEN

Gjestegården Bortistu er et fortreffelig utgangspunkt for fotturer i Trollheimen

I hjertet av Trollheimen, i vakre Storlidalen, finner du Bortistu Gjestegard. Gårdens eldste bygning er fra 1648 og forteller om en fjellgård med lang historie.

Omkranset av majestetisk natur kan du oppleve fjellgården med smakfull mat, soverom med sjel og mengder av stillhet og ro. Bassturøkt lammelår gårdens signatur.

 

Nettsted: bortistu.no

KORONA: Har begynt å åpne gradvis. Alle rom og hytter er spredd rundt omkring på tunet, så det vil oppleves som trygt å bo i Bortistu. I fjellet er det som kjent plass nok. Har Wifi så man kan ha hjemmekontor.


 

RIDING PÅ DOVREFJELL

Opplev Dovrefjell fra hesteryggen

Opplev ville og vakre Dovrefjell/Rondane fra hesteryggen! Hjerkinn Fjellstue tilbyr rideturer på små islandshester for nybegynnere og erfarne ryttere, barn og voksne. Aldersgrensen er 12 år for å bli med på tur alene, med foresatte er grensen 10 år.

Det brukes god tid på å sale opp og bli kjent med hesten før man rir ut. På hver tur deles man i mindre grupper etter erfaring og ønske slik at alle får maksimalt utbytte av rideturen.

Man kan velge mellom dagsturer eller opphold på flere døgn.

Nettsted: hjerkinn.no

KORONA: Er ikke spesielt påvirket av koronakrisen


 

STRANDLIV OG SJØMAT PÅ STOKKØYA

På Strandbaren kan du nyte god mat og drikke i naturskjønne omgivelser.

Opplev naturskjønne Stokkøya ytterst på kysten av Trøndelag. Stokkøya Strandhotell tilbyr overnatting i både SUB-lugarer (Sov Under Bakken – subterrain) og i frittliggende kysthus av ulik størrelse.

2 meter over havet, på en av Midt-Norges fineste sandstrender finner du Strandbaren. Her serveres både lunsj og middag med den beste utsikten. Menyen skifter fra dag til dag etter hva lokale fiskere, jegere og bønder leverer. Kokkene foredler råvarene med stor respekt, glede og kunnskap.

Nettsted: stokkoya.no

KORONA: Teltovernatting er foreløbig stengt på ubestemt tid da man ikke kan tilby Covid-19-godkjente santiærforhold. Det jobbes imidlertid med saken.


 

NAMSKOGAN FAMILIEPARK 

“Kræsjbåtene” er et populært innslag på varme sommerdager.

I Namsskogan Familiepark står opplevelsene i kø. Her kan man slenge seg i zip-line, grave etter gull, kjøre “kræsj”-båter, ta en tur med Bamsetoget eller være dyrepasser i Barnas Dyrepark.

For den modige kan man overnatte i rovdyrparken rett ved bjørnene. Namsskogan Familiepark har Norges største samling av nordiske dyr. Dyreparken består av ca. 135 individer fordelt på 35 arter.

Nettsted: Familieparken.no

KORONA: Parken skriver på sin egen Facebook side at man vil gjøre alt for å kunne åpne  for gjester i sommer. Uansett vil det være mulig å overnatte på Namsskogan Familiepark Hotell.


 

STIKLESTAD NASJONALE KULTURSENTER

På Stiklestad får barna lære historie på en morsom måte.

Stiklestad Nasjonale Kultursenter byr på mange minneverdige opplevelser på historisk grunn, enten man besøker stedet alene eller i selskap med andre.

På Stiklestad kan man blant annet oppleve den majestetiske middelaldergården Stiklastadir, kirken hvor Olav Haraldsson falt under slaget i 1030 og et folkemuseum som viser livet i bondesamfunnet på 1700 og 1800-tallet.

Nettsted: Stiklestad.no

KORONA: Årets oppsetning av Spelet om Heilag Olav er avlyst. Stiklestad Nasjonale Kultursenter holder inntil videre stengt for publikum. Dette gjelder også de fem museene og Scandic Stiklestad. Se Facebook for oppdateringer.


 

OG HER ER ENDA NOEN TIPS:

Siste saker:

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;