Fyllefest ved Theisendammen

Søppel og ølbokser fløt ved populært turområde. -Jeg føler jeg blir forbannet og lei meg på samme tid, forteller Roald Heirsaunet.

- Annonse -

Det var i 04.30-tiden onsdag morgen Heirsaunet kom over det han mener må være restene etter en større fest ved Theisendammen på Byåsen.

-Jeg var ute for å fotografere beveren da jeg la merke til en del ting som lå slengt rundt benkene ved den nye brygga i nordenden av dammen. Da jeg kom nærmere så jeg at det dreide seg om haugevis av spritflasker og ølbokser. Det var et trist syn.

Heirsaunet ønsker ikke å spekulere i hvem det kan være, men tror det må ha dreid seg om en stor gjeng.

(Foto: Roald Heirsaunet)

-Med mindre hver enkelt drakk 20 ølbokser hver så var det i hvert fall flere enn de 5 som det er anbefalt fra helsemyndighetene. Jeg har ikke noe imot at ungdommen tar seg en fest, men det handler om å ta ansvar. Hvis bare en av disse var smittet så er sjansen stor for at resten også kan ha blitt det.

Heirsaunet bestemte seg for å fortsette fotograferingen senere og heller rydde opp i søppelet.

-Theisendammen er et populært turområde som brukes av både gammel og ung. Det er ikke koselig når det ser ut som en svinesti. Jeg hadde ikke anledning til å ta med meg søppelet selv men fikk avtalt med en annen kar som skulle gjøre det.

Russetreff

Operasjonsleder Arnt Harald Aaslund i Trøndelag politidistrikt sier politiet ikke har fått inn noen meldinger om ansamlinger ved Theisendammen, men at man i 21.30-tiden valgte å rykke ut til Tiller.

-Vi fikk inn melding om at det hadde samlet seg et 20-talls russ i Tillerparken ved Movollen. Da patruljen ankom stedet la flesteparten på sprang. Vi fikk imidlertid snakket med noen av ungdommene som var enig i at dette kanskje ikke var så lurt med tanke på situasjonen.

Aaslund sier han har forståelse for at situasjonen kan oppleves som vanskelig for mange russ.

-Russetiden er jo noe mange har sett frem til lang tid. Når alt så blir avlyst så er det klart at det ikke er noe kjekt. Det er imidlertid slik at vi alle må følge de påleggene og rådene som kommer – også russen.

Aaslund passer imidlertid på å skryte litt av russen.

-Ja, så absolutt. Politiet satser mye på råd og veiledning ut mot publikum og opplever at russen tar dette på alvor. Det er stort sett snakk om flott ungdom om viser hensyn og tar ansvar.

Det var tirsdag kveld også meldinger om russ som samlet seg ved Storhaugen ved Sjetnemarka.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ