14 C
Trondheim
søndag, september 26, 2021
-Annonse-spot_img

HEIMDAL: Nei til dispensasjon for Heimdalsvegen 10 og 12

Et flertall i bygningsrådet ønsker å vente på ny justering av skolegrensene på Heimdal før nye dispensasjoner fra skolekapasiteten blir gitt.

- Annonse -

Det er selskapet Heimdal Sentrum Utvikling AS som planlegger å bygge 109 leiligheter fordelt på fire bygg fra 3-8 etasjer i Heimdalsvegen 10 og 12.

Utbyggingen fordrer dispensasjon fra både byggehøyde, renovasjon og skolekapasitet.

Når det gjelder skolekapasitet så tilhører Heimdalsvegen 10 og 12 Åsheim barneskole og Åsheim ungdomsskole hvor det i årene fremover er beregnet en underkapasitet på barnetrinnet.

Ansvarlig søker Eggen Arkitekter AS påpeker at det aktuelle området ligger i skjæringspunktet mellom tre ulik skolekretser og at det derfor må være mulig å justere skolegrensene.

Det skal bygges 190 leiligheter i Heimdalsvegen 10-12, fordelt på fire boligblokker av ulik størrelse. Den høyeste vil være på åtte etasjer. (Illustrasjon: Eggen Arkitekter AS)

Det fremholdes videre at det er vesentlig kortere avstand til Breidablikk skole enn Åsheim barneskole, samt at det er færre krysninger av trafikkert vei med gang- og sykkelbru over jernbanen.

Et flertall i bygningsrådet valgte denne uken å avslå dispensasjonssøknaden da man ønsket å avvente saken som omhandler grensejustering mellom de aktuelle skolekretsene i bydelen.

Høyre og FrP mente det ikke var nødvendig å vente på en slik justering og stemte imot

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

PLAN- OG BYGGESAKER

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
ANNONSE: