9.7 C
Trondheim
fredag, april 16, 2021
- Annonse -

Sjetne bydelshus kan bli stengt

Koronakrisen har tatt økonomisk strupetak på Sjetne bydelshus. Nå har lokale ildsjeler startet kronerulling for å redde bygdas storstue.

- Annonse -

-Situasjonen er prekær. Får vi ikke snarlig økonomisk støtte kan det ende opp med stengte dører. Om bydelshuset stenges vil det også gå ut over Sjetne Frivilligsentral som holder til i lokalene , forteller Cathrine Stadsvik i husstyret.

Stadsvik som også er leder av Sjetne teaterlag, sier bydelshuset har falt mellom to stoler når det gjelder myndighetenes kompensasjonsordning.

-At det er bevilget 300 millioner ekstra til kulturlivet i revidert nasjonalbudsjett hjelper oss fint lite da foretak som ikke er momspliktig ikke tildeles slike midler.

De to siste årene har bydelshuset blitt pusset opp for 4,5 millioner kroner. Storsalen har fått en betydelig ansiktsløftning, og det er investert i et splitter nytt storhusholdningskjøkken til 500.000 kroner.

ÅRSMØTE I STORSALEN: Forrige uke var det årsmøte i Sjetne bydelshus. På sakslista stod den krevende økonomiske situasjonen grendahuset nå står midt oppi.

-Huset var så og si fullbooket i flere måneder fremover da koronakrisen slo til. Over natta var halvparten av leieinntektene borte, mens utgiftene bare fortsatte å løpe. Nå er vi dessverre kommet dithen at vi tærer på egenkapitalen, sukker en oppgitt Stadsvik.

For å bøte på den vanskelige økonomiske situasjonen er det nå blitt opprettet en egen Spleis! for bydelshuset. Kornerullingen varer til over sommeren og målet er å få inn opp mot 100.000 kroner.

Storstue

Forrige uke var det årsmøte Sjetne bydelshuset. På dagsordenen stod den krevende økonomiske situasjonen grendahuset nå har kommet opp i.

En av de som var tilstede var Odd Rustad (73). 73-åringen omtaler bydelshuset konsekvent som “grendehuset”.

-Jeg synes “grendehus” sier mer om innholdet og hva huset betyr for folk. “Bydelshuset” sier egentlig bare noe om plasseringen.

Også på 70-tallet var Sjetnemarka et spennende sted å bo når man var barn. I bakgrunnen skimtes Sjetne skole som er under bygging. Bildet er lånt fra bygdeboka «Sjetnemarka – Bygda i byen».

Rustad er utdannet lærer og flyttet til Sjetnemarka i 1971 i forbindelse med åpningen av Sjetne skole. Han forteller at det fort oppstod et ønske om å få på plass et grendehus i bygda.

-I takt med utbyggingen utover på 70-tallet vokste også behovet for et sted hvor barn og voksne kunne møtes på fritiden. Skolekorpset som ble stiftet året etter at skolen åpnet, trengte også et sted å øve.

Men det skulle ta flere år før grendehuset ble en realitet.

Etter et par år med planlegging ble det den 16. juni 1983 avholdt generalforsamling i “Grendehuset” hvor planene videre fremover ble lagt. Den 4. oktober 1985 stod huset ferdig.

På kvelden var det stor innvielsesfest hvor ordfører Per Berge stod for den høytidelige åpningen.

Sjetnemarka har ennå ikke fått noe bydelshus, men nærbutikken (til høyre i bildet) er på plass. Bildet er lånt fra bygdeboka «Sjetnemarka – Bygda i byen».

-Etter dagens standard var det spartanske greier. Vi hadde riktignok en scene, men ellers var det dårlig med møbler og slike ting. I begynnelsen var det også murgulv. Men – vi hadde endelig fått grendehuset vårt og var storfornøyd med det, smiler Rustad.

Sjetne bydelshus ble utvidet i 1991 og har opp gjennom årene vært gjenstand for flere runder med oppussing. I tillegg til å drive utleie av lokaler eier Sjetne bydelshus også frivilligsentralen.

Stenger bydelshuset dørene vil dette også ramme frivilligsentralen. Ønsker du å bidra med noen kroner kan du gjøre det via Spleis.no (søk etter Sjetne bydelshus)

I skrivende stund er det samlet inn nærmere 28.000 kroner til bydelshuset. Leirfossan øl og Bryggelag er én av flere lokale aktører som har bidratt.

Mange sjetnemarkinger hadde møtt opp til ølsmakerkveld på Sjetne bydelshus (Foto: Leirfossan Øl og bryggelag)

Den 5. juni arrangerte laget “Ølsmakerkveld” med Tommy Holen Helland fra Gulating.

39 deltakere ble loset gjennom flere trønderske ølsorter, med gode historier og fakta om ølet. Etterpå solgte laget sitt nye ølglass.

Overskudd fra kvelden ble på 6.487 kroner og er nå overført spleisen til Sjetne bydelshus. Leirfossan øl og Bryggelag har også bevilget 10.000 kroner til tappeanlegg i bydelshuset.

NB! Bydelshuset tar nå igjen imot bestillinger.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
- Annonse -
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;