0.4 C
Trondheim
fredag, november 27, 2020
- Annonse -

Lærere ved Heimdal vgs med eget radioprogram

Fikk idéen under koronakrisen.

- Annonse -

Da korona gjorde at skolene ble stengt, bestemte fire lærere ved Heimdal videregående skole seg for å lage en podkast for å ta vare på “flokken” på jobb. Navnet på podkasten ble “Flokken”

-Tittelen er inspirert av Per Fugellis velkjente sitat: «Bry deg om flokken din.» Det var opprinnelig ment som en morsom greie for å holde på fellesskapsfølelsen på jobb, forteller Anders Holstad Lilleng.

Åtte dager etter at skolene ble stengt, satte Holstad Lilleng seg foran mikrofonen sammen med kollegene Geir Haugen Vikan, Erik Sylte Kleven og Dag Flem Mæland og spilte inn første episode.

Det skulle raskt vise seg at påfunnet ble satt stor pris på blant øvrige ansatte ved Heimdal vgs.

-En kollega beskrev etter første episode at det å høre på podkasten var som å komme inn på lærerværelset i et friminutt på en helt vanlig torsdag, og at han derfor fikk lyst til å sette seg ned å lytte. Da visste vi at vi var inne på noe bra, forklarer Holstad Lilleng.

Nå har imidlertid podkasten tatt steget over til å bli en fast programpost på Radio Trøndelag.

Seks podkaster senere var «Flokken» klar for neste steg, fast tid på sendeplanen til Radio Trøndelag. Fra 2. mai har lytterne kunnet høre de fire herrene lørdager kl. 12 og i reprise onsdager kl. 17.

Sommerprat

-I sommer har vi valgt å gjøre ting litt annerledes. Vi inviterer folk vi synes er interessante til en løs og ledig sommerprat, forteller Holstad Lilleng.

Til nå har kunnskapminister Guri Melby og komiker Sigrid Bonde Tusvik gjestet programmet.

Samtalene kan høres som podkaster på Spotify og nett (lenker nederst i saken). Fremover kommer blant andre musiker Anders Odden og komiker Christer Torjussen, sistnevnte kjent for de komiske videosnuttene «Tid for bok» på Facebook.

-Dag Flem Mæland har valgt å forlate «Flokken» for å nyte sommeren, så vi trenger mange ulike gjester for å klare å erstatte en så sammensatt karakter. «Flokken» håper leserne til Bydelsnytt fyller kaffekoppen og slår seg ned sammen med oss i sommer, avslutter Holstad Lilleng.

Sommerpraten med Guri Melby
Spotify   Nettsending

Sommerpraten med Sigrid Bonde Tusvik
Spotify   Nettsending

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

Skolegründere med bok om 70- og 80-tallets Kristiansund

Brødreparet Jostein (51) og Jan Martin Iversen (52) forteller i boka "Vår Historie" om hvordan det var å vokse opp i en søskenflokk på syv hvorav fire av søsknene var adopterte.
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;