-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Flytter gatemøbler til Heimdal sentrum

Kommunen vil gjøre det triveligere for alle som ferdes i sentrumgatene på Heimdal.

- Annonse -

I begynnelsen av neste uke starter kommunen arbeidet med å flytte gatemøbler fra Olav Tryggvasons gate opp til Heimdal sentrum.

-Dette er i utgangspunktet ment som et midlertidig tiltak for å teste ut hvordan bord, benker og annet kan gjøre Heimdal til et enda triveligere sted å ferdes, forteller avdelingsleder Åse Bollingmo ved Byplankontoret.

Neste uke setter kommunen ut flere gatemøbler i Heimdal sentrum. Her ved torget foran fiskebutikken

Ett av stedene som vil få en ansiktsløftning er torget foran fiskebutikken hvor det vil det settes ut flere ulike gatemøbler og trebeplantinger.

Også i området nederst på parkeringsplassen i krysset Ringvålvegen og Bjørndalen, vil det settes ut flere gatemøbler. Ellers vil det bli møbler både foran Misjonssalen i Søbstadvegen og ved Heimdal blomster.

-Midlertidig plassering har kommunen bestemt i dialog med lokale aktører. Ut fra erfaringene dette forsøket gir oss, vil vi planlegge mer varige tiltak. Vi vil trolig finne ut endel om hva som er egnet plassering, hvilke møbeltyper som egner seg på Heimdal og ikke minst om hva lokalbefolkninga syns, forklarer Bollingmo.

Nå blir det flere sitteplasser i Heimdal sentrum (Foto: Carl-Erik Eriksson)

Bygningsrådet gav i forrige uke sin tilslutning til at det blir utarbeidet en ny reguleringsplan for nordvestre del av Heimdal sentrum og en ny byroms- og gatebruksplan. Tanken er å legge til rette for flere grønne lunger og aktiviteter som kan skape folkeliv.

 

3 KOMMENTARER

  1. Kjempesmart å flytte disse møblene rundt omkring, så alle får ta del i dette flotte gjennomtenkte prosjektet. Hvor mange planleggingstimer som går med til slike viktige saker betyr ingen ting, her snakker vi om miljøtiltak må vite.

  2. En glede for Heimdal sentrum, men hadde vært veldig trivelig å fått noen fine benker ved torvet på Heimdal togstasjon også😃

  3. Flott ! Dette vil gjøre Heimdal sentrum triveligere. Området ved Heimdal stasjon (indrefileten på Heimdal) bør også være med i denne planen til kommunen. 😀

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: