9.7 C
Trondheim
mandag, oktober 26, 2020
- Annonse -

Inviterer til bokmarked i Hornemannsgården

Bystyrepolitiker Kjetil Utne (H) vil bygge yrkesskole for fattige barn i India.

Foreningen C4C (Cycle for Children) inviterer lørdag formiddag til bruktbokmarked utenfor Hornemansgården i Kongens gate.

Foreningen har fått tusenvis av bøker og DVD’er fra trondhjemmere som man nå vil selge for en rimelig penge til inntekt for en yrkesskole for fattige barn i India.

-Her vil det være muligheten til å gjøre et skikkelig bokkupp. Bøkene vil koste fra kun ti kroner og oppover til maksimum femti kroner, forteller initiativtaker Kjetil Utne.

Utne stiftet foreningen C4C i forbindelse med en sykkeltur fra Trondheim til India for et par år siden. Turen ble gjennomført for å skape oppmerksomhet om barns rettigheter og for å samle inn penger til et barnehjem i India.

Nå ønsker man å hjelpe til med finansieringen av en yrkesskole.

-Skolen vil ligge i et distrikt med sosial diskriminering og mange barneekteskap. Under
koronapandemien har det blitt enda flere barneekteskap i India. En yrkesskole i dette området vil styrke de unges rettigheter og muligheter til et selvstendig liv, forklarer Utne.

Utne håper mange vil ta turen innom bokmarkedet.

-Hvis dette blir en suksess vil vi arrangere flere slike markeder fremover. Samtidig som man kan skaffe seg bøker til en rimelig penge så er man også med på å hjelpe vanskeligstilte barn, sier Utne.

Bokmarkedet starter kl. 11 og vil vare frem til kl. 15.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

Etterforsker voldtekt av 6 år gammel jente på vei hjem fra skolen

Politiet ber alle som var utendørs i området fra Breidablikk skole - Mentz Skjetnes vei og Distriktslege Øverlids vei i tidsrommet mellom kl. 14.00 og kl.15.00 fredag 23. oktober om å melde seg for politiet på tipstelefon 73 48 94 00

LES OGSÅ

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;