-2.2 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

-Vi ønsker et aktivt og sterkt næringsliv på Heimdal

Et enstemmig formannskap bevilget 25.000 kroner i støtte til Sommerfuglen Café hvor det jobber ungdommer med spesielle behov og utfordringer.

- Annonse -

Sommerfuglen Café i Heimdal sentrum drives av en egen frivillig forening. Her arbeider åtte ungdommer som alle har spesielle behov og utfordringer.

Det var i september i fjor kafeen etter lengre tids søken endelig kunne åpne opp i de tidligere restaurantlokalene i Ringvålvegen 14.

Den ble startet av foreldre for at ungdommene deres skulle få en arbeidsplass og kunne være del av et fellesskap. Privatpersoner og næringsliv stilte opp både med varer, tjenester og rene pengegaver.

Med med koronakrisen kom problemene.

Ap-kommunalråd Sissel Trønsdal som selv bor i området, ble oppmerksom på problemene hos den spesielle bedriften og fremmet i formannskapsmøtet den 23. juni et forslag om å bevilge en støtte på i alt 25.000 kroner.

Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Da Trønsdal og Rita Otterviks politiske rådgiver Sara Shafighi besøkte kafeen i forrige uke benyttet Mona Rømmesmo ved Sommerfuglen Cafe anledningen til å takke for støtten.

–Takket være dere kom vi oss gjennom sommeren. Nå har vi åpent hver dag, kanskje blir det en kveldsåpning i ny og ne også, strålte Rømmesmo.

-Bruk nærmiljøet!

– Jeg har jobbet i et bofellesskap og vet hvor viktig det er at en har et arbeid å gå til i hverdagen. Som kommune ønsker vi å vise at vi ser dem som tar initiativ, og ønsker å støtte det så godt vi kan, fortalte Shafighi.

De to AP-politikerne håper nå alle som flytter til Heimdal blir flinke til å bruke nærmiljøet.

–Vi skal gjøre vårt for at det også blir så trivelig som mulig. Utemøblene er ett element, nå arbeider vi med parkplaner også. Fremfor alt trenger vi et aktivt og sterkt næringsliv på Heimdal, forteller Trønsdal.

Shafighi håper folk i nærmiljøene kontakter sine lokalpolitikere når det er noe de brenner for.

–Vi vil understreke at veien til oss er kort. Det finnes helt sikkert forhold og utfordringer vi bør vite om. Vil vil oppfordre alle som har meninger eller ser muligheter som vi kan arbeide med om å ta kontakt med oss.

LES OGSÅ: 

Sommerfuglen Café har åpnet i Ringvålvegen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: