12.9 C
Trondheim
søndag, september 26, 2021
-Annonse-spot_img

SELSBAKK: Nabokrangel om støttemur opp i bygningsrådet

Nabo mente tiltakshaver hadde bygd for høyt og sendte bilder til kommunen.

- Annonse -

Det var i oktober 2017 at en huseier i Rydningen på Selsbakk søkte kommunen om å få sette opp en gabionmur med et gjerde på toppen.

Bakgrunn for søknaden var at tiltakshaver mente utgravinger på nabotomtene hadde økt faren for utglidning av terrengmasser, og at det derfor var behov for en støttemur.

Tiltakshaver påpekte at man hadde hatt “store utgifter” med å reparere egen tomt etter naboenes arbeid.

Byggesakskontoret godkjente at det ble etablert en gabionmur på 1 meter og et gjerde på 1 meter plassert på toppen av muren.

En huseier i Rydningen på Selsbakk mener muren som naboen har satt opp på tomtegrensa er høyere enn det Byggsakskontoret har gitt lov til (Foto: privat)

I april 2019 sendte en nabo inn bilder av muren og gjerdet som man mente var i strid med gitte tillatelser. Dette da gabionmuren på den ene siden var 40 cm høyere enn tillatt.

I februar i år sendte Byggesakskontoret et pålegg om at tiltaket ble rettet slik at det ble i samsvar med tidligere vedtak i saken.

Tiltakshaver klagde på vedtaket og påpekte at hvis gabionmuren skulle tas ned 40 cm ville det bli en mer bratt skråning som ikke vil sikre terrenget på samme måte som Multiconsult hadde beskrevet.

Tiltakshaver viser i sin klage også til likebehandlingsprinsippet da en tilstøtende nabo skal ha fått godkjent en mur med høyde 1,5 meter, 21 meters lengde og et gjerde på 1.1 meter i felles tomtegrense. En annen nabo skal ha fått tillatelse til å anlegge terrasse 30 cm fra
tiltakshavers tomtegrense.

Saken skal etter planen opp til behandling i bygningsrådet den 8. september

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

PLAN- OG BYGGESAKER

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
ANNONSE: