-1.9 C
Trondheim
torsdag, januar 20, 2022
- Annonse -

La ut 800.000 kroner for å sikre etterlengtet ishall til Klett

-Håpet er at klubbene nå skal klare å sikre fortsatt rekruttering til skøytesporten i Trondheim sør, forteller leinstrandingen Olav Imset Lien (39)

- Annonse -

Politikerne i Trondheim har åpnet lommeboka for skøytesporten.

Tidligere denne måneden gikk et enstemmig bystyre, gjennom en delegasjonssak i formannskapet, inn for å bevilge nærmere 10 millioner til etablering av en ishall på Klett.

Beløpet skal dekke allerede innkjøpt fryseanlegg og innmat, nytt halloverbygg, garderober og toaletter, infrastruktur, nødvendig grunnarbeid og reguleringsarbeid. Noe av beløpet settes også av til selve driften.

Hallen, som vil ha en estimert gulvflate på 34 x 70 meter og en vegghøyde på 7 meter, er tenkt plassert på grusbanen ved siden av samfunnshuset.

-Håpet er at ishallen skal stå klar til bruk fra neste sesong, altså i september 2021. Dette avhenger imidlertid av det videre planarbeidet, forklarer Lien som er en del av en egen anleggsgruppe i regi av Leinstrand IL.

Anleggsgruppen består av flere sentrale personer i idrettslaget, deriblant tidligere norgesmester og OL-deltaker Grunde Njøs (53), som på 90-tallet og de første årene av 2000-tallet, var en av Norges beste sprintere.

ANLEGGSGRUPPE: Leinstrand IL har etablert en egen anleggsgruppe i forbindelse med etableringen av en ishall på Klett. F.v.: Olav Imset Lien, Johanne Storler (leder Leinstrand IL), Frode Storesund, Astrid Vårvik Norheim (leder av skøytegruppa) og Grunde Njøs (tidligere norgesmester og OL-deltaker i sprint)

-Hallen er et resultat av et meget godt samarbeid mellom NIHF Region Midt ved Frode Storesund og Astor Ishockeyklubb, som står for mange av de samme grunnverdiene som Leinstrand IL. Håpet er at hallen kan bidra til økt rekruttering for alle isidretter, sier Njøs.

Njøs presiserer imidlertid at arbeidet med å få til flere overbygde isflater og en innendørsbane på Leangen fortsatt vil være like viktig selv om man nå får en ishall i Trondheim sør.

Lien sier den nye ishallen vil være et dugnadsprosjekt mellom mange parter. Han ønsker imidlertid å trekke frem Frode Storesund som er styreleder i Astor Ishockeyklubb og leder av anleggskomiteen i NIHF.

-Frode har lagt ned en fenomenal innsats opp mot kommuneadministrasjonen og det politiske miljøet. Han har klart å synliggjøre behovet for en ishall på en flott måte og har kommet ulike løsninger underveis, sier Lien.

Rekruttering

Ifølge studier utført at Norges Ishockeyforbund region Midt, så rekrutteres det stadig færre barn og unge til ishockey fra folkerike bydeler som Heimdal og Tiller.

Lien, som selv har en fortid som eliteseriespiller i tidligere Trondheim Ishockeyklubb, mener en ishall på Klett kan være avgjørende for om skøytesporten på sikt skal kunne overleve i Trondheim sør.

-Når foreldre i en travel hverdag opplever at de må kjøre ungene på andre siden av byen for at de i det hele tatt skal få trene, så blir det ofte til at man velger andre idretter på bekostning av skøytesporten.

Ingen ishall uten en solid prepareringsmaskin. Denne doningen ble inntil nylig brukt på Leangen. Nå står den lagret på gården til leinstrandingen Olav Lien (bildet)

Lien som er sportslig leder i Astor Ishockeyklubb, sier det i dag er et stort underskudd på kunstfrosne isflater i Trondheim.

-Kapasiteten ved de tre flatene vi har er dessuten for lengst sprengt. Om flere barn og unge skal få muligheten til å bli kjent med skøytesporten så trenger vi rett og slett flere næranlegg der folk bor, forklarer han.

Njøs som tok en syvendeplass på 500 meter under OL på Lillehammer, mener det er på høy tid at Trondheim nå får en ny kunstfrosset isflate for rekruttering innen hurtigløp.

-Den nye ishallen vil være den første kunstfrosne flata for rekruttering innen hurtigløp siden Leangen kom i 1980. Hallen betyr at Trondheim nå endelig kan tilby stabile og forutsigbare treningsforhold til de yngste etter mange sesonger med stadig mer utfordrende vinterklima.

Ishall

Ishallen som nå skal etableres på Klett stod tidligere i Oslo hvor den fungerte som midlertidig treningshall under byggingen av Nye Jordal Amfi.

-Norges Ishockeyforbund Region Midt har i mange år jobbet med å få flere kunstfrosne isflater i Trondheim. Da vi kom over den midlertidige hallen på Jordal Amfi mente vi den kunne være et godt utgangspunkt til å få til noe på kort sikt. Problemet var at hallen var på vei ut av landet, forteller Lien.

Oslo kommune hadde nemlig solgt den midlertidige ishallen for en rimelig penge til et firma i Drammen hvis disse tok på seg jobben med å demontere og frakte bort hallen.

Da Lien fikk nyss om hallen var drammensfirmaet allerede i ferd med å selge hallen til en ishockeyklubb i Tsjekkia. Det utvendige dekket var allerede solgt til en annen klubb i Norge.

-Så da la du like godt 800.000 ut av egen lomme for å sikre deg fryseanlegget og annen «innmat» i hallen?

-Ishaller er ikke akkurat hyllevare og det kunne gått mange år før vi igjen fikk en slik anledning. Om vi ikke hadde sikret oss hallen er jeg redd mye av bunnen hadde falt ut prosjektet med å få til noe på kort sikt. Jeg følte derfor at vi måtte slå til der og da, forklarer Lien.

Slik så hallen ut da den stod ved Jordal Amfi i Oslo. Ishallen på Klett vil få en helt annen bekledningen slik at sluttproduktet vil bli mer robust.

Lien kontaktet deretter Leinstrand IL på vegne av ishockeyforbundet for å lufte idéen om ikke ishallen kunne etableres på Klett. Tanken var at hallen skulle være plassert slik at også barn og unge i Melhus og Skaun på sikt kunne få glede av hallen.

-I utgangspunktet var det tiltenkt bygget en midlertidig ishall tilsvarende den som var satt opp på Jordal Amfi, altså en PVC-hall med stålskjellet. Leinstrand IL ønsket imidlertid å bygge noe mer permanent slik at sluttproduktet vil bli betydelig mer robust, forklarer Lien.

Rekruttering

Leinstrand IL fikk i februar tildelt prisen som «Årets vekstklubb under Landsmesterskapet i skøyter i Bjugn. Klubben har i lang tid vært blant de beste klubbene i Norge når det gjelder rekruttering til skøytesporten.

-Vi i Leinstrand IL ønsker å ta i mot alle unger som ønsker å starte med hurtigløp. Gjennom vår egen skøyteskole for barn i alderen 5-8 år tilbyr vi sesongutleie av hurtigløpsskøyter. Dette gjør vi for at alle som ønsker skal få en mulighet til å prøve seg uten å måtte gå til innkjøp av egne skøyter, forteller Njøs.

Njøs tror den nye ishallen hallen kan bli et viktig samlingspunkt og en sosial møteplass for både unger og voksne på bygda.

-Samtidig vil dette naturligvis være en hall som blir et tilskudd for resten av kommunens befolkning og nabokommuner som Skaun og Melhus, avslutter Njøs.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ