9.7 C
Trondheim
mandag, oktober 26, 2020
- Annonse -

Gamle Breidablikk skole pusses opp for 12 mill

Etter mange års forfall er det snart 100 år gamle skolebygget nå i ferd med å settes i stand igjen. Den ærverdige bygningen skal fra høsten 2021 kunne benyttes av frivillige lag og organisasjoner.

Bygningen ble gitt statusen antikvarisk verdi B (høy antikvarisk verdi) av Byantikvaren i 2011, uten at det stoppet det langt fremskredne forfallet.

I 2016 ble imidlertid et ytre vedlikehold påbegynt for å hindre ytterligere forvitring. Utvendig drenering er foretatt. Nå er det lokale byggmesterfirmaet Braa & Sørvåg Bygg AS tildelt oppdrag innen rehabilitering.

Ved Heimdalsbladets besøk i forrige uke var tømrerlærling Marius E. Skjevik og tømrer og bas Leif Røde i ferd med å klargjøre vestveggen i det eldste bygget for oppjekking og utskifting av råtne bjelker i bunnen av veggen.

–Vi har nettopp funnet en avis fra 1947 i gulvet her, så sannsynligvis har det vært gjort et liknende stykke arbeid her på den tida også. Vi monterer nå 12 hydrauliske jekker som hver kan løfte 2,7 tonn, for å heve veggen tilstrekkelig, forklarer Røde.

Gamle Breidablikk skole vil være godt egnet som et flerbrukshus for det frivillige kulturlivet, korps og husflidsaktiviteter. Huset innehar gymsal som kan benyttes til korps-, band-, korøvinger og fremvisninger, og rom i 2.etasje som kan tilrettelegges for kontorplasser, møterom og lignende aktivitetsareal.

I Trondheim kommunes budsjett for 2019 ble det avsatt 10 millioner kroner for rehabilitering av det gamle bygget på tidligere Breidablikk skole.

Da saken var oppe til politisk behandling i mai ble det klart beløpet måtte økes med ytterligere 2,1 millioner som følge av innvendige arbeider.

Formannskapet ba Kommunedirektøren komme tilbake til finansieringen i forbindelse med budsjettet for 2021.

Formannskapet vedtok videre at det gamle skolebygget skulle tilrettelegges for frivillige lag og organisasjoner, og at disse skulle ha anledning til å benytte lokalene gratis til sine aktiviteter.

Bygget har en gymsal i 1. etasje som kan benyttes til både korps-, band-, korøvinger. 2.etasje har rom som kan tilrettelegges for både kontorplasser, møterom og lignende aktivitetsareal.

Bygget planlegges å kunne tas i bruk i august 2021 – ett år før 100 års-dagen.

LES OGSÅ:

-Gamle Breidablikk skole burde vært revet

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

Etterforsker voldtekt av 6 år gammel jente på vei hjem fra skolen

Politiet ber alle som var utendørs i området fra Breidablikk skole - Mentz Skjetnes vei og Distriktslege Øverlids vei i tidsrommet mellom kl. 14.00 og kl.15.00 fredag 23. oktober om å melde seg for politiet på tipstelefon 73 48 94 00

LES OGSÅ

Etterforsker voldtekt av 6 år gammel jente på vei hjem fra skolen

Politiet ber alle som var utendørs i området fra Breidablikk skole - Mentz Skjetnes vei og Distriktslege Øverlids vei i tidsrommet mellom kl. 14.00 og kl.15.00 fredag 23. oktober om å melde seg for politiet på tipstelefon 73 48 94 00

Britt (59) måtte bytte megler to ganger før hun fikk solgt

Etter 18 måneder uten at noe skjedde var Britt Tove Kvernes (59) i ferd med å gi opp hele boligsalget. -Alt for mye i meglerbransjen gjøres etter samlebåndsprinsippet, mener Martin Bjerkaker i Meglerhuset Nylander.
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;