-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Gamle Breidablikk skole pusses opp for 12 mill

Etter mange års forfall er det snart 100 år gamle skolebygget nå i ferd med å settes i stand igjen. Den ærverdige bygningen skal fra høsten 2021 kunne benyttes av frivillige lag og organisasjoner.

- Annonse -

Bygningen ble gitt statusen antikvarisk verdi B (høy antikvarisk verdi) av Byantikvaren i 2011, uten at det stoppet det langt fremskredne forfallet.

I 2016 ble imidlertid et ytre vedlikehold påbegynt for å hindre ytterligere forvitring. Utvendig drenering er foretatt. Nå er det lokale byggmesterfirmaet Braa & Sørvåg Bygg AS tildelt oppdrag innen rehabilitering.

Ved Heimdalsbladets besøk i forrige uke var tømrerlærling Marius E. Skjevik og tømrer og bas Leif Røde i ferd med å klargjøre vestveggen i det eldste bygget for oppjekking og utskifting av råtne bjelker i bunnen av veggen.

–Vi har nettopp funnet en avis fra 1947 i gulvet her, så sannsynligvis har det vært gjort et liknende stykke arbeid her på den tida også. Vi monterer nå 12 hydrauliske jekker som hver kan løfte 2,7 tonn, for å heve veggen tilstrekkelig, forklarer Røde.

Gamle Breidablikk skole vil være godt egnet som et flerbrukshus for det frivillige kulturlivet, korps og husflidsaktiviteter. Huset innehar gymsal som kan benyttes til korps-, band-, korøvinger og fremvisninger, og rom i 2.etasje som kan tilrettelegges for kontorplasser, møterom og lignende aktivitetsareal.

I Trondheim kommunes budsjett for 2019 ble det avsatt 10 millioner kroner for rehabilitering av det gamle bygget på tidligere Breidablikk skole.

Da saken var oppe til politisk behandling i mai ble det klart beløpet måtte økes med ytterligere 2,1 millioner som følge av innvendige arbeider.

Formannskapet ba Kommunedirektøren komme tilbake til finansieringen i forbindelse med budsjettet for 2021.

Formannskapet vedtok videre at det gamle skolebygget skulle tilrettelegges for frivillige lag og organisasjoner, og at disse skulle ha anledning til å benytte lokalene gratis til sine aktiviteter.

Bygget har en gymsal i 1. etasje som kan benyttes til både korps-, band-, korøvinger. 2.etasje har rom som kan tilrettelegges for både kontorplasser, møterom og lignende aktivitetsareal.

Bygget planlegges å kunne tas i bruk i august 2021 – ett år før 100 års-dagen.

LES OGSÅ:

-Gamle Breidablikk skole burde vært revet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: