12.9 C
Trondheim
søndag, september 26, 2021
-Annonse-spot_img

Protesterer mot riving av bolig på Tyholt

Velforening viser til byantikvaren som foreslår Østre Blussuvoll som fremtidig hensynssone.

- Annonse -

Entreprenørselskapet Dafro AS fikk i september godkjent søknaden om å rive eksiterende tomannsbolig i Magnus Blindes veg 15 på Tyholt.

Bebyggelsen som er fra 50-tallet er registrert med antikvarisk verdi klasse C, men området er ikke er markert under hensynssone for kulturmiljø.

Velforeningen “Godt bomiljø Tyholt” har protestert på vedtaket fra Byggesakskontoret, og mener tomannsboligen må stå for å kunne bevare bomiljøet og strøkskarakteren.

Foreningen viser til en uttalelse fra Byantikvaren hvor det heter at Østre Blussuvoll vurderes som et “verdifullt kulturmiljø” og at området foreslås som fremtidig hensynssone.

Byantikvaren fremholder også at “det grønne preget, bebyggelsesstrukturen, og de antikvarisk klassifiserte bygningene” representerer en “stor kvalitet” både for nabolaget og for byen.

Klagesaken kommer nå opp til politiske behandling i bygningsrådet. I sitt saksfremlegg påpeker Kommunedirektøren at det allerede har forekommet en del fortetting i området,
og at strøkskarakter derfor ikke lenger er enhetlig når det gjelder utforming.

Kommunedirektøren skriver videre området i dag ikke er hensynsone for kulturminner, og at saken derfor må behandles i tråd med gjeldende regulering og ikke en eventuell fremtidig regulering.

Saken som nå kommer opp i bygningsrådet omhandler kun vedtaket om riving. Dafro AS har imidlertid planer for tomta.

I oktober ble det gjennomført en forhåndskonferanse i forbindelse med planer om fire nye eneboliger på hver sin tomt og egne avkjørsler

Dafro AS har senere tegnet om prosjektet og har redusert antall innkjørsler samt tegnet boligene som to tomannsboliger.

Velforeningen “Godt bomiljø Tyholt” ble etablert i 2016 og organiserer nabolaget i kvartalet som defineres av nederste del av Magnus Blindes vei, Knudssøns gate, deler av Sigurd Slembes vei og Øvre Bergsvingen mellom Baker Mikalsen og Bunnpris Gourmet.

Saken kommer opp i bygningsrådet den 16. februar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

PLAN- OG BYGGESAKER

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
ANNONSE: