9.1 C
Trondheim
lørdag, september 24, 2022
- Annonse -

Håper ny Extra-butikk kan bremse handelslekkasjen

Lengre åpningstider. Større utvalg. Lavere priser. COOP Midt-Norge fester nå grepet om dagligvarekundene på Byneset.

- Annonse -

Torsdag 18. mars gjenåpner COOP-butikken på Spongdal i splitter ny drakt. Den gamle Prix-butikken har blitt bygd om og omprofilert til «Extra».

Etter å ha holdt butikken stengt siden nyttår gleder butikksjef Tony Ho (43) seg nå til igjen å kunne ta imot kunder.

-Noe av det første man vil merke er at butikken har blitt mye større. Salgsflaten har blitt utvidet fra 390 m2 til hele 594 m2 noe som har gitt rom for et helt annet vareutvalg enn før, forteller Ho.

For det er blant annet på vareutvalget at butikksjefen nå håper å kunne strupe noe av handelslekkasjen til de store supermarkedene.

-Folk på Byneset har alltid vært flink til å bruke nærbutikken sin, men det er ikke til å stikke under stol at mye av storhandelen og helgehandelen har foregått andre steder. Dette henger selvfølgelig sammen med at vi rett og slett ikke har hatt et stort nok vareutvalg.

Det gjenstår ennå litt arbeid, men den 18. mars er det klart for gjenåpning av COOP-butikken på Spongdal.

I tillegg til større vareutvalg lover også Ho lavere priser.

-At vi har gått over fra Prix til Extra er noe folk vil komme til å merke også på kassalappen. Med hundrevis av butikker over hele landet er «Extra» i dag Coops største og viktigste lavpriskjede. Vi pleier å si at «Extra» er billigbutikken med supermarkedsutvalg.

Når nærbutikken på Spongdal nå på nytt åpner dørene så kan folk også belage seg på lengre åpningstider.

-Fra å ha åpent fra 8 til 22 på hverdager og 8 til 21 på lørdager, vil vi nå ha åpent fra 7 om morgenen til 23 om kvelden alle dager bortsett fra søndagen hvor det er stengt.

COOP-butikken på Spongdal har i dag 12 ansatte, hvorav to er faste heltidsstillinger. Den siste tiden har de ansatte og butikksjefen selv, gått i «lære» i andre Extra-butikker.

Extra-butikken på Spongdal blir nesten 600m2. Det har gitt plass til blant annet en utvidet kjøle- og fryseavdeling.

Men det er ikke bare på Spongdal at det etableres ny Extra-butikk. Nylig godkjente bystyret planene om en Extra-butikk i Harald Torps vei på Tiller.

Og på Heimdal stengte Prix-butikken i helgen dørene. Når det nye «Blomkvartalet» står ferdig om et par år vil det også her bli Extra-butikk.

I forbindelse med byggingen av nye Saupstadsenteret er det også planlagt ny Extra-butikk.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: