17.1 C
Trondheim
tirsdag, mai 11, 2021
- Annonse -spot_img

10 tips for en spennende sommerferie i Trøndelag

Trøndelag byr på en rekke natur- og kulturopplevelser. Fylket er også kjent for å være en av Norges beste matregioner hvor man kan spise kreative retter basert på lokale råvarer av beste kvalitet.

- Annonse -

10 ferietips for Trøndelag

AKTIV FAMILIEFERIE PÅ OPPDAL 

Rafting er populært i alle aldre.

I 30 år har Opplev Oppdal levert aktiviteter som rafting, juving, zipline park, og teambuilding i Villmarksleiren.

Når det gjelder rafting så er det lagt opp tre forskjellige løyper med ulik vanskelighetsgrad. Zipline-parken består av 8 ulike wiretaubaner som garantert gir sug i magen.

Nettsted: opplevoppdal.no

MOSKUSSAFARI PÅ DOVREFJELL

Den majestetiske moskusen kan du treffe på Dovrefjell

Oppdal Safari har drevet med safari – og turguiding siden 1995, og er i dag en av de største aktørene i regionen. Guidene har bred kunnskap og erfaring innen økologi, friluftsliv og turisme, og har de beste forutsetninger for å gi en trygg, utfordrende og uforglemmelig opplevelse i nasjonalparken.

Oppdal Safari er behjelpelig med overnatting på ulike hotell, leiligheter, hytter og campinghytter.

Nettsted: moskussafari.no

OVERNATTING I TREHYTTE I NAMSOS

Koble ut hverdagen i toppen av furutrærne.

I trehytta Himmelhøy er man fri som fuglen. Her kan man virkelig få et avbrekk fra hverdagen sammen med barna, vennene eller kjæresten. Hytta har overnattingsplass for 7 stykker og er utstyrt med vedovn, gasskjøleskap, gasskomfyr og er rikt utstyrt kjøkken.

Ute på verandaen er det bord og benker til å sitte ute og bålpanne til bål og grilling.

Hytta ligger idyllisk til ved Breksillan og Storvatnet, 30 minutter nord for Namsos.

Nettsted: himmelhoy.no

OVERNATTING PÅ FREDET FISKEVÆR

Sørgjæslingan (Foto: visitnorway.no)

Opplev det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan, som ble fredet som kulturmiljø i 2010. Sør-Gjæslingan er en gruppe småøyer ut mot havstykket Folla, 5 mil sørvest for Rørvik.

I sin tid var dette et av de største og viktigste fiskeværene sør for Lofoten. Flere tusen fiskere var samlet her i sesongen.

I sommersesongen går det hurtigbåt. Man kan bestille døgnovernatting fredag-lørdag og lørdag søndag i perioden 22.06-18.08.

Nettsted: visitnorway.no

OPPLEV “DEN GYLDNE OMVEI” PÅ INDERØY

dsgsdgs

Vegstrekningen Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag, med mat, kunst- og kulturopplevelser underveis.

Langs Den Gyldne Omvei kan du besøke kunsthåndverkere i sine verksted, produsenter av gårdsmat, historiske minnesmerker, galleri og kunstmuseum, skulpturpark, – og du kan spise og sove godt i fredelige omgivelser.

Nærheten til sjøen gir muligheter til bading, fiske, båt- og friluftsliv. Hvorfor ikke ta med familien eller kjæresten på en sykkeltur på vakre Inderøy?

Nettsted: dgo.no

OVERNATTING PÅ FJELLGÅRD i TROLLHEIMEN

Gjestegården Bortistu er et fortreffelig utgangspunkt for fotturer i Trollheimen

I hjertet av Trollheimen, i vakre Storlidalen, finner du Bortistu Gjestegard. Gårdens eldste bygning er fra 1648 og forteller om en fjellgård med lang historie.

Omkranset av majestetisk natur kan du oppleve fjellgården med smakfull mat, soverom med sjel og mengder av stillhet og ro. Bassturøkt lammelår gårdens signatur.

 

Nettsted: bortistu.no

RIDING PÅ DOVREFJELL

Opplev Dovrefjell fra hesteryggen

Opplev ville og vakre Dovrefjell/Rondane fra hesteryggen! Hjerkinn Fjellstue tilbyr rideturer på små islandshester for nybegynnere og erfarne ryttere, barn og voksne. Aldersgrensen er 12 år for å bli med på tur alene, med foresatte er grensen 10 år.

Det brukes god tid på å sale opp og bli kjent med hesten før man rir ut. På hver tur deles man i mindre grupper etter erfaring og ønske slik at alle får maksimalt utbytte av rideturen.

Man kan velge mellom dagsturer eller opphold på flere døgn.

Nettsted: hjerkinn.no

STRANDLIV OG SJØMAT PÅ STOKKØYA

På Strandbaren kan du nyte god mat og drikke i naturskjønne omgivelser.

Opplev naturskjønne Stokkøya ytterst på kysten av Trøndelag. Stokkøya Strandhotell tilbyr overnatting i både SUB-lugarer (Sov Under Bakken – subterrain) og i frittliggende kysthus av ulik størrelse.

2 meter over havet, på en av Midt-Norges fineste sandstrender finner du Strandbaren. Her serveres både lunsj og middag med den beste utsikten. Menyen skifter fra dag til dag etter hva lokale fiskere, jegere og bønder leverer. Kokkene foredler råvarene med stor respekt, glede og kunnskap.

Nettsted: stokkoya.no

NAMSKOGAN FAMILIEPARK 

“Kræsjbåtene” er et populært innslag på varme sommerdager.

I Namsskogan Familiepark står opplevelsene i kø. Her kan man slenge seg i zip-line, grave etter gull, kjøre “kræsj”-båter, ta en tur med Bamsetoget eller være dyrepasser i Barnas Dyrepark.

For den modige kan man overnatte i rovdyrparken rett ved bjørnene. Namsskogan Familiepark har Norges største samling av nordiske dyr. Dyreparken består av ca. 135 individer fordelt på 35 arter.

Nettsted: Familieparken.no

STIKLESTAD NASJONALE KULTURSENTER

På Stiklestad får barna lære historie på en morsom måte.

Stiklestad Nasjonale Kultursenter byr på mange minneverdige opplevelser på historisk grunn, enten man besøker stedet alene eller i selskap med andre.

På Stiklestad kan man blant annet oppleve den majestetiske middelaldergården Stiklastadir, kirken hvor Olav Haraldsson falt under slaget i 1030 og et folkemuseum som viser livet i bondesamfunnet på 1700 og 1800-tallet.

Nettsted: Stiklestad.no

 

OG HER ER ENDA NOEN TIPS:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img

LES OGSÅ

ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;