13.2 C
Trondheim
søndag, september 25, 2022
- Annonse -

Bynesstrupan imponerte med sang og dans i Bynesaulaen

Søndag var det klart for vårens musikalske høydepunkt på Byneset.

- Annonse -

Bynesstrupan kunne i helgen invitere til sitt faste Bynesshow i aulaen på Spongdal skole. Nye koronaregler gjorde at man for første gang på lenge kunne åpne for hele 100 publikummere i salen.

Det ble et variert show med mange flotte prestasjoner innen både sang og dans, hvor hvert at korets medlemmer fremførte sin egen sang. Nytt av året var at «strupene» også presenterte hverandre.

Orkesteret bestod i år som i fjor av firkløveret Jack Enters, Eskild Wold, Martin Aas og Åke Clausen. Dansepedagog Heidi Grøtte var leid inn som koreograf på dansenumrene.

Det siste året har korøvelsene ikke vært helt som vanlig, uten at dette kunne merkes under søndagens show.

Petter A. Larsen og Matilde C. Lervang

-Det har vært øving både på Teams og i mindre grupper. Når vi nå kunne stå på scenen alle sammen og tillegg kunne invitere 100 personer så var det ekstra kjekt, forteller Roar Wik som for 15 år siden tok initiativet til sangøvelser for ungdom på Byneset.

Populært sangtilbud

For frem til 2006 hadde nemlig ikke Trondheim Kommunale Kulturskole (TKK) noen organisert sangundervisning på Byneset. Sangglad ungdom på Byneset og Leinstrand måtte den gang reise til Olavshallen for å øve.

Undervisningen foregikk dessuten på kveldstid noe som ikke var spesielt gunstig med tanke på bussforbindelsene til og fra Byneset.

-På den tiden hadde jeg to døtre i passende alder som hadde veldig lyst til å synge. Derfor var det naturlig at jeg startet denne aktiviteten da jeg er sangpedagog. Dagens modell med Bynesstrupan med elever fra 10 til 17 år og en egen foreldregruppe, ble til noen år senere, forteller Wik.

Roar Wik (bildet) startet opp med sangundervisning for ungdom på Byneset i 2006. (Arkivbilde)

Bynesstrupan har de senere årene hatt et fast show i Bynesaulaen på vårparten i tillegg til andre lokale opptrender på Byneset og Leinstrand. Til tross for at det ikke har blitt drevet noe aktivt rekrutteringsarbeid så har det vært elever på venteliste hvert år.

-Hva er planene for Bynesstrupan fremover?

-Til høsten blir det trolig et show med 80-talls musikk, og mot jul så blir det tradisjonelle opptrender i kirkene, forteller Wik

Skryt

Tross en hektisk innspurt med mye nerver og spenning, så var elevene i Bynesstrupan godt fornøyd etter søndagens show.

-Det fine med disse showene er at vi får prøvd oss på det meste, alt fra rolige ballader til de nyeste pop-låtene, forteller Ola Kleven som samtidig retter en stor takk til Roar Wik på vegne av elevene i koret.

-Vi må få skryte av vår fantastiske sanglærer, Roar. Han er en helt fantastisk sanglærer som får til utrolig mye. Vi er alle enige i at Bynesshow hadde vært nærmest umulig å arrangere uten Roar

BYNESTRUPAN: Foran f.v.: Mille Catrine Aaserud-Skamfer, Sigrid Gabestad Nørsett, Sunniva Madelen M. Grindheim, Ola Kleven og Petter A. Larsen Bak f.v.: Heidi Grøtte (dansekoreograf), Ariel M. Amdahl, Elise S. Husteli, Julie Sæther, Helene S. Eide, Matilde C. Lervang, Eilen Rye Langmo, Matilda N. Røstum, Lina Bulling og Jack Enters (bandansvarlig)
Julie Sæther fra søndagens show i Bynesaulaen.
Elise S. Husteli og Sigrid Gabestad Nørsett fra søndagens show i Bynesaulaen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: